Vlieg met Jet Airways non-stop naar het bruisende Mumbai

Vanaf maart van dit jaar vliegt Jet Airways vanaf Amsterdam non-stop op Mumbai’s International Airport. In een kleine 9 uur vlieg je naar de grootste stad van India, gelegen in de deelstaat Maharashtra en aan de westkust van India. Mumbai zelf is een bruisende stad die wordt gekenmerkt door een intense energie, veel mensen en vele hoogtepunten die het ontdekken waard zijn.

Chhatrapati Shivaji

Chhatrapati Shivaji

Vooral een duik in het zinderende nachtleven van Mumbai is een must. En voor wie de hectiek van de stad wil combineren met meer ontspanning reist vanuit Mumbai door naar het zuiden: naar de idyllische stranden van Goa. Sinds begin dit jaar is er met Jet Airways een directe vliegverbinding mogelijk tussen Amsterdam en Mumbai en dat is goed nieuws voor wie India hoog op zijn lijstje heeft staan. Het wordt nu namelijk wel heel gemakkelijk om vanuit Nederland naar het Indisch subcontinent af te reizen. En voor wie India nog niet op zijn verlanglijstje had staan: overweeg het als jouw volgende bestemming. Het land heeft namelijk tal van mogelijkheden voor jouw ultieme (vakantie)reis.

 

 

Als je met Jet Airways naar Mumbai vliegt maak je meteen kennis met de Indiase gastvrijheid, die niet alleen op het land maar ook in de lucht hoog in het vaandel staat. Je reis begint dus echt op het moment dat je in het vliegtuig stapt.

Eenmaal aangekomen in Mumbai staat je een bruisende, chaotische en kleurrijke stad te wachten. De volgende bezienswaardigheden mag je niet missen:

 

 

1. Chhatrapati Shivaji Terminus – Een monumentaal treinstation in Gotische stijl met prachtige details. Ontworpen door Frederick Stevens en voltooid in 1887.

2. Taj Mahal Palace – Het Taj Mahal Palace is een sprookjesachtig mooi hotel in Islamitische en Renaissance stijl. Met uitzicht over de Arabische zee is dit verreweg het mooiste hotel van Mumbai.

3. Elephanta Island – Elephanta Island ligt zo’n 10 kilometer ten oosten van Mumbai en met een veerboot ben je er in een uurtje varen. Het eiland staat vooral bekend om haar prachtige grotten. De grotten maken deel uit van het UNESCO werelderfgoed.

4. Gateway of India – De Gateway of India een monumentale triomfboog, gelegen tegenover het Taj Mahal Palace en in de haven van Mumbai. De boog is gebouwd in 16e-eeuwse Gujarat-stijl. Officieel werd het monument in 1924 geopend.

5. Crawford Market – Één van de mooiste markten van Mumbai, gelegen in het zuiden van de stad, en met invloeden uit zowel de Vlaamse als Normandische architectuur. Je koopt hier verse groenten en fruit, maar ook kaas, chocolade en vele anderen producten.

Het zinderende Mumbai is goed te combineren met de stranden van Goa. Vanaf Mumbai vlieg je met Jet Airways in één uur naar deze kleinste deelstaat van India.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.