Wil jij naar India? Dit is hoe je jouw visum aanvraagt!

Wie naar India wil reizen heeft hiervoor een visum nodig. Hiermee krijg je officiële toestemming om India binnen te reizen en hier kort te verblijven. Het visum wordt door India afgegeven. Hiermee kan het land zelf controleren wie wel en niet het land binnen mogen komen. Het is belangrijk om een visum aan te vragen wanneer je India in wilt, ook wanneer je op doorreis gaat. Zonder visum kom je er niet in en kun je terugkeren.
visum-india-stempel

Iedereen uit Nederland of België heeft een visum nodig om India te mogen bezoeken. Wanneer je als toerist India gaat bezoeken dan heb je een toeristenvisum nodig. Dit kan met het E-visum. Dit visum regelt en betaal je online. Je kunt maximaal 30 dagen met dit visum in India verblijven. Je mag in deze periode en tijdens jouw verblijf in het land geen arbeid verrichten. Je kunt maximaal tweemaal per jaar een E-visum voor India aanvragen.

E-visum online aanvragen

Een E-visum is een elektronisch aanvraagsysteem voor een visum voor India. Dit scheelt je veel tijd en onnodige kosten. Alles gebeurt online, zowel de betaling als het toesturen van het visum. Je hoeft dus geen visum aan te gaan vragen bij de Indiase missie of op de luchthaven van India. Hiermee hoef je dus ook niet lang te wachten in een rij en ben je vooraf verzekerd van een visum. Omdat deze digitaal wordt aangeleverd noemen we het een E-visum. Via een link kun je deze downloaden. Het valt aan te bevelen om het E-visum ook uit te printen en op jouw smartphone of tablet mee te nemen. Zo heb je altijd een E-visum bij je, mocht de andere uitvallen of kwijtraken. De geldigheidsduur van het E-visum begint op de dag van aanvraag. Vanaf dan kun je 30 dagen lang India binnen. Maak je binnen deze periode geen gebruik van het E-visum, dan vervalt de geldigheid na deze 30 dagen. Wil je alsnog India in, dan moet je een nieuw E-visum aanvragen. Dit kan maximaal tweemaal per jaar.

 

 

Biometrische gegevens

Voor een visum naar India is het verplicht om biometrische gegevens af te staan. Dit zijn vingerafdrukken en een gezichtsscan. Dit is voor Nederland vanaf april 2014 van kracht. Je bent verplicht deze gegevens af te staan, anders kom je het land niet in. Voor elke nieuwe visumaanvraag moeten de biometrische gegevens ook weer opnieuw worden opgenomen. Eerder gebeurde dit in Den Haag, tegenwoordig gebeurt dit voor het E-visum bij aankomst in India zelf. Zo hoef je ook niet meer extra naar Den Haag te reizen.

 

 

Wat u nodig heeft voor een E-visum

Jouw paspoort moet nog minstens 6 maanden geldig zijn bij aanvraag en nog minstens 3 maanden geldig zijn wanneer je in India aankomt. Je kunt alleen met een paspoort naar India reizen, niet met een identiteitskaart. Ook heb je een recente pasfoto nodig. Via het aanvraagformulier kun je deze documenten uploaden. Vraag je voor meerdere personen een E-visum aan, dan moet je ook van deze personen de benodigde documenten uploaden. Je kunt het E-visum maximaal 30 dagen van te voren aanvragen. Houd er rekening mee dat u deze minimaal 4 dagen van te voren moet aanvragen. Doe dit dus tijdig.

Betalingen

Jouw gegevens worden via een beveiligde verbinding verwerkt. Betalingen kun je gemakkelijk via IDEAL verrichten. Ook is het mogelijk om via Paypal en Mister Cash te betalen. Vanuit België kan er tevens via creditcard betaald worden. Wanneer jouw aanvraag wordt geweigerd is het niet mogelijk om geld terug te krijgen. Zorg er daarom voor dat uw gegevens in orde zijn. Gebieden met een beschermende status mogen niet met een toeristenvisum bezocht worden. Wij wensen je een fijn verblijf in het prachtige India toe!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.