Portland Airport beste vliegveld voor vierde keer op rij

Voor de vierde keer op rij beoordelen de lezers van Travel + Leisure Magazine dat Portland International Airport (PDX) het beste vliegveld is van Amerika. Het onderzoek van Travel + Leisure wordt gehouden onder haar lezers. Er wordt beoordeeld op zes categorieën: bereikbaarheid, check-in/beveiliging, restaurants/bars, shopping en design.

Het vliegveld van Portland

Het vliegveld van Portland

Portland International Airport heeft de hoogste score behaald en staat daarmee op de eerste plaats. Het vliegveld heeft bewonderenswaardig hoog gescoord op het gebied van vluchten die op tijd vertrekken. Bovendien is de locatie heel bijzonder, echt een verlengstuk van de stad Portland, gelegen op 20 kilometer afstand.

 

 

Portland Airport

Het vliegveld van Portland is de belangrijkste hub van Oregon. Portland International Airport is van alle gemakken voorzien. Er zijn diverse uitstekende lokale restaurants, bekende winkels zoals Columbia Sportswear met tax free shopping, gratis wifi en een fietsstation met gereedschap om je zelfmeegebrachte fiets in elkaar te zetten . Een pluspunt van het vliegveld is de snelle directe treinverbinding tussen het vliegveld en het centrum van Portland voor maar $2,50.

De stad Portland

Portland ligt in de staat Oregon, in het noordwesten van de Verenigde Staten, vlakbij de kust van de Stille Oceaan. De stad is makkelijk bereikbaar met Delta/KLM en Icelandair vanaf Amsterdam. Portland ontdek je gemakkelijk te voet, met een fiets of met het openbaar vervoer. Vervolgens kan je met een huurauto de natuurrijke omgeving van de prachtige staat Oregon ontdekken.

 

 

Reizigers naar Amerika in de lift

De Benelux markt heeft 2015 afgesloten met een recordaantal van meer dan 1 miljoen passagiers naar Amerika. De cijfers voor de Benelux komen uit op een totaal van 1.065.150 passagiers. Nederland is met een stijging van maar liefst 13% een positieve uitschieter. Deze cijfers streven alle verwachtingen ver voorbij: een groei van ‘slechts’ 4% was verwacht.

Visit USA Nederland kondigde vorig jaar aan dat zij van de Benelux de “next one million passenger market” wilde maken. Een doel dat naar schatting eind 2017 bereikt zou worden, is hiermee nu al waarheid geworden. De gezamenlijke inzet van de Benelux en de Amerikaanse reisbranche en de recent gereorganiseerde verenigingen Visit USA Nederland en België/Luxemburg, hebben dit doel in recordtijd behaald.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.