Koekoeksklok Travel Portland trekt veel bekijks

Op het vliegveld van Portland is de koekoeksklok met daarop afgebeeld de bezienswaardigheden van Portland en de staat Oregon, een echte ‘eyecatcher’. Travel Portland heeft deze handgemaakte klok laten maken voor een aantal evenementen in Seattle en Vancouver, maar inmiddels heeft hij zijn thuis gevonden op de luchthaven van Portland. Hier is hij nog tot eind maart te bezichtigen.
cuckoo-clock-at-PDX

De koekoeksklok weegt meer dan 3.000 kg en is ruim 7 meter hoog. Van een Oregon maple boom zijn met een kettingzaag typische iconen uitgekerfd zoals Mount Hood, de Fremont Bridge en het ‘Portlandia’ beeld. Natuurlijk mogen ook rozen, bier, zalm, fietsers, een houthakker en de meest bijzondere inwoner van de Northwest: Sasquatch, ook wel Bigfoot, niet ontbreken. De koekoek komt naar buiten op elk heel uur bij Mount Hood.

 
ZIE OOK:
Icelandair breidt routenetwerk uit met Portland, Oregon

 
De klok is handgemaakt door Nicolas (Nico) Gros en J. Chester Armstrong. Het design team is 6 maanden bezig geweest met het ontwerp. Deze bijzondere klok is in eerste instantie gemaakt met de intentie om elke minuut dat je niet in Portland bent (vandaar de locatie op evenementen in Seattle en Vancouver), te laten zien wat je mist. Nu heet de klok alle bezoekers van Portland welkom in deze creatieve, onconventionele stad.
 

 
Naast dat deze klok reizigers eraan herinnert dat er in Portland elk uur van de dag iets unieks en leuks gebeurt, is het een prachtig object om mee op de foto te gaan. Bezoekers worden aangemoedigd om deze foto (en andere foto’s gemaakt in Portland) te delen met de hashtag #PDXNOW. De klok vind je op de luchthaven van Portland (PDX), achter de douane bij hal A, B en C.

Comments are closed.