Met de ‘WadloopExpress’ van Stad naar Wad

Vanaf komende vrijdag 29 juli rijdt de WadloopExpress vanaf de Grote Markt in Groningen naar de Waddenzee. Deze authentieke Volkswagen T2 bus biedt de mogelijkheid om vanuit de stad het Wad te verkennen vanaf Noordpolderzijl of de Hoek van Bant bij Lauwersoog. Tot eind augustus worden er acht tours aangeboden.

De wadloopexpres

De wadloopexpres

De tours zijn inclusief vervoer heen en terug per bus en een twee of drie uur durende wadlooptocht onder begeleiding van gediplomeerde wadloopgidsen. De tours worden georganiseerd door online reisbureau Tour de Wadden uit Onderdendam in samenwerking met Stichting Wadloopcentrum Pieterburen te Lauwersoog. Eigenaresse Rens Kalsbeek biedt sinds een aantal jaar dagtours, weekendtrips en weekreizen aan op het Waddenkustgebied, de Waddenzee en de Waddeneilanden. Alle tours hebben een educatieve component waardoor deelnemers meer komen te weten over dit unieke, in 2009 door UNESCO tot Werelderfgoed uitgeroepen, gebied.

 

 

Met de nostalgische Volkswagen T2 bus uit 1969, die als WadloopExpress wordt ingezet, wil Kalsbeek het voor inwoners van en bezoekers aan de stad gemakkelijker maken om het Wad te leren kennen en te verkennen. “Dit prachtige en zeer bijzondere getijdengebied ligt in onze achtertuin op slechts 30 km afstand van de stad’, aldus Kalsbeek. Het Wad mag zich qua natuurwaarden meten met de groten der aarde zoals de Grand Canyon in de VS, de Great Barrier Reef in Australië en de Dolomieten in Italië”.

 

 

De tours vinden zowel door de week als in de weekenden plaats. Startpunt is bij de VVV op de Grote Markt in Groningen. De bus vertrekt 1,5 uur vóór aanvang van de wadlooptochten. De wadlooptocht vanaf de Hoek van Bant duurt twee uren en is een lichte tocht die ook geschikt is voor kinderen. De tocht vanaf Noordpolderzijl is iets zwaarder en duurt ongeveer drie uren. De bus heeft ruimte voor 8 personen. Het is derhalve aan te raden om van tevoren te reserveren.

De authentieke Volkswagen bus is naast de wadlooptours ook te huur voor uitstapjes van bedrijven, families en vriendenclubs in het Waddenkustgebied. Van bijvoorbeeld een high tea of picknick totexcursietochten langs culinaire adresjes en een fotoshoot op de Waddendijk.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.