Groningse start online reisbureau voor het Waddengebied

Op dinsdag 3 juni startte Rens Kalsbeek uit Groningen officieel het nieuwe online reisbureau voor het Nederlandse Waddengebied, genaamd ‘Tour de Wadden.nl’. Tour de Wadden biedt een uitgebreid en aantrekkelijk aanbod van dagtours, weekendtrips en weekreizen voor bedrijven, instellingen, scholen, individuen en groepen. Van actief, culinair, cultureel en educatief tot spectaculair en relaxed. En altijd mét respect voor het Wad.

Drooggevallen schip op Wad -kl

Verbinden van parels

Het Waddengebied heeft toeristisch recreatief gezien ontzettend veel te bieden, zowel op het vaste land, de eilanden als óp het Wad. Sinds de Waddenzee in 2009 tot Werelderfgoed is uitgeroepen zijn, naast de reeds bestaande, diverse nieuwe toeristische recreatieve initiatieven ontplooid. Echter, tot op heden werden deze initiatieven nogal versnipperd aangeboden.

Met Tour de Wadden.nl heeft Rens Kalsbeek de toeristisch-recreatieve mogelijkheden van het Waddengebied overzichtelijk gekoppeld tot aantrekkelijke, kwalitatief hoogwaardige én makkelijk boekbare tours, trips en reizen. Het doel is om meer toeristen en recreanten naar het Waddengebied te trekken. Maar ook om de toerist bewust te maken dat het Wad de enige échte natuurlijke wildernis van Nederland is en dat men deze gewoon in de eigen ‘achtertuin’ kan vinden. Een wildernis die zich qua Werelderfgoed-status mag meten met de groten der aarde zoals de Grand Canyon in de VS en het Great Barrier Reef in Australië.
 

 

Overbrengen van de magie van de Wadden

Rens Kalsbeek is vijf jaar werkzaam geweest bij Marketing Groningen, waar zij verantwoordelijk was voor het Waddengebied. Ze nam veel journalisten mee naar het Wad om hen kennis te laten maken met dit unieke gebied. De dag- en meerdaagse programma’s die zij samenstelde bleken een magische uitwerking te hebben op de journalisten; er verschenen prachtige artikelen in bladen als Roots Magazine, Buitenleven, Landleven en in kranten als het AD en het Nederlands Dagblad. Maar belangrijker nog, vele journalisten kwamen op eigen gelegenheid terug om ‘meer verhaal te halen’. Kalsbeek wil díe magie ook overbrengen op gasten uit binnen- en buitenland.

Comments are closed.