Marathon liefhebbers reizen af naar Livigno deze zomer

Op zaterdag 23 juli komen professionele en amateur atleten in Livigno (Lombardije, Italië) samen voor de halve marathon trailrun Stralivigno. Op een hoogte van 1.820 meter gaat het evenement van start. De Stralivigno is een halve marathon door de bergen van Livigno. Deze kan zowel individueel als in duo-estafette worden gelopen.

De marathon van Livigno

De marathon van Livigno

Deze zomer zijn er al meerdere trailruns georganiseerd in Livigno, maar nog geen als deze. De Stralivigno is een trailrun voor zowel professionele runners als recreanten. De atleet zal een maximale hoogte bereiken van zo’n 2.040 meter, in totaal een stijging van 220 meter verspreid over 21,2 kilometer parcours. Bij deze run is het niet alleen mogelijk om individueel deel te nemen, maar ook in tweetallen. Bij een gezamenlijke deelname vindt na 11 kilometer, op een hoogte van 1.900 meter, de wissel plaats. Door de hoge ligging van de bestemming is Livigno geliefd bij atleten en sportfederaties voor ‘high altitude training’.

 

LEES OOK DIT: Livigno à la carte

 

The next generation

Dit evenement is niet alleen voor volwassenen weggelegd, de dag na de Stralivigno wordt namelijk de Ministralivigno georganiseerd. Op 24 juli zullen de jongeren hun hardloopschoenen aantrekken en het parcours trotseren. Voor de jongeren zijn er twee parcours uitgezet. Kinderen tot zeven jaar leggen een afstand van 100 tot en met 200 meter af. De wat oudere kinderen van zeven tot en met 17 jaar, zullen afstanden afleggen tussen de 400 en 2000 meter.

 

 

Trailrunning – off-road

De Stralivigno is een off-road trailrun, hierbij trotseert de runner onverharde wegen, heuvels, rotsen en andere natuurlijke obstakels. Bij trailrunning draait het erom dat de runner zich focust en een eigen flow aanneemt. Het ideale hierbij is dat je vaak door de natuur loopt, waar weinig anderen aanwezig zijn, waardoor je helemaal op kan gaan in het rennen. Doordat hardopen steeds populairder wordt, gaan mensen ook meer op zoek naar nieuwe uitdagingen, trailrunning is er hier een van.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.