De vijf must do’s in Livigno

Italië staat in de top vijf van actieve vakanties en Livigno (Lombardijen) draagt hieraan bij. In de Italiaanse Alpen tussen Zwitserland en Italië ligt het dorpje Livigno (1816 meter) verscholen. Een relatief onbekende vakantieregio die zowel in de winter als in de zomer vakantiegangers veel te bieden heeft. ‘s Zomers is Livigno een mooie vakantiebestemming voor actievelingen, families, stelletjes en ouderen.

Lago de Livigno

Lago de Livigno

Met de Livigno Card is het voor gasten mogelijk om gratis of met korting deel te nemen aan activiteiten. Van lekker eten en watersporten tot taxfree shoppen, Livigno heeft voor ieder wat wils.

1. Fietsen

Livigno biedt meerdere fietsroutes aan, zowel off-road als op mooi aangelegde fietspaden in de vallei. Met geasfalteerde bergpassen als Stelvio, Havia, Mortirolo en Bernina zijn de bergen prima te beklimmen met een E-bike. Voor de mensen die meer avontuur willen en de mountainbike pakken, zijn er twee bike terreinen: Mottoline Bike Park en Mountain Park Carosello 3000. Met routes van verschillende moeilijkheidsgraden en afwisselende landschappen zijn de terreinen zeker een bike trail waard.

 

 

2. Watersport

Het grote meer ‘Lago de Livigno’ biedt vakantiegangers een scala aan watersportactiviteiten. Het is niet toegestaan om in het water te zwemmen, maar andere watersporten, zoals kanoën, roeien, windsurfen en zeilen, maken dit ruimschoots goed. Naast het natuurlijke meer is er in het dorp het ‘Aquagranda Active You’-sportcentrum, hier vindt men sport- en recreatiebaden en een prachtige wellness area om te relaxen. In dit ‘high-altitude’ centrum trainen veel atleten voor belangrijke wedstrijd, zoals de Olympische Spelen. Tevens heeft het centrum sinds deze zomer twee nieuwe glijbanen gebouwd in het Slide&Fun park voor kinderen.

3. Larix Park

Niet ver van het dorp in de bossen ligt het Larix Park. Een avonturenpark met klimtouwen, Nepalese bruggen en lianen hoog in de toppen van de eeuwenoude Larixbomen. In totaal heeft het park vijf verschillende parcours, waar kinderen, tieners en volwassenen zichzelf uitdagen om hoogtes tot 18 meter te trotseren. Alle parcours worden afgelegd onder begeleiding van gekwalificeerde instructeurs.

 

 

4. Gastronomie

Naast alle sportieve activiteiten, kan men hoog in de bergen ook genieten van de traditionele keuken. In idyllische berghutten en oude lodges worden veel gerechten bereid met lokale producten als verse kruiden, kazen en bresaola. Met vers schepijs gemaakt van de melk van de lokale koeien, is Livigno in de zomer een waar ijs-walhalla.

5. Taxfree shoppen

Doordat Livigno een belastingvrij dorp is, is het er aantrekkelijk shoppen. Met een tien kilometerlange winkelstraat en zo’n 250 winkels is alles te vinden. Winkels met fashion, cosmetica, hi-tec, muziek en gastronomie bieden producten van vele grote internationale en Italiaanse merken aan. In de zomer zijn er verschillende evenementen georganiseerd waardoor de winkels vaak langer zijn geopend.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.