Livigno is de beste freeride hotspot van Italië

Livigno (Lombardije, Italië) is gekozen tot beste freeride-bestemming van Italië. Dankzij de goede freeride mogelijkheden, het innovatieve Freeride Project en de organisatie van twee internationale freeride festivals won Livigno de prestigieuze Italiaanse Freeride award.
wintersport-livigno

Freeriding

Livigno en freeriding kunnen niet meer los van elkaar worden gezien. De laatste jaren kiezen steeds meer freeriders voor Livigno als dé wintersportbestemming. Het Italiaanse belastingvrije dorp, net over de grens bij het Zwitserse St. Moritz, heeft zich in recordtijd ontpopt tot de hotspot voor freeriders. Livigno heeft aan beide kanten van het dal, op de Carosello en de Mottolino zeer goede mogelijkheden voor wintersporters die net even wat verder willen kijken dan de geprepareerde pistes.
 
ZIE OOK: Onze wintersport special
 
Het innovatieve Freeride Project dat Livigno vorig jaar introduceerde, zorgt ervoor dat wintersporters continue worden geïnformeerd over de sneeuwstabiliteit. De regionale lawine bulletins worden verstrekt door ARPA in Bormio en door het Zwitserse Instituut voor sneeuw- en lawine onderzoek en zijn te volgen op de website van Livigno en bij de liftstations. Met de vele gratis Wi-Fi spots in het skigebied is alle informatie gratis en snel te bekijken. Dit jaar worden de faciliteiten van het project uitgebreid met meer kaarten, verlichte informatieborden en punten in het skigebied waar je je lawinepieper kunt checken.
 

 
Daarnaast vindt er wekelijks een training plaats waarbij de gidsen van Alpine Guides, skiërs trainen in het gebruik van ‘safety’-materialen.

Freeride evenementen

Van 2 tot 5 februari 2015 vindt de ‘Freeride World Tour Qualifier 4*’ plaats waarbij de beste freeriders strijden om punten voor de Freeride World Tour. Ben je nog net geen pro, dan kan je deelnemen aan het European Freeride Festival van 31 januari tot 4 februari 2015. Tijdens dit event maak je kennis met alles wat met freeriden te maken heeft. Zo kan je excursies maken, workshops van experts volgen, materiaal testen en documentaires bekijken tijdens het film festival. Deelnamen aan het festival kan met de Freeride Pass. Deze is te verkrijgen vanaf € 30,- voor 1 dag.

Comments are closed.