Vakanties beginnen: de gekste vondsten van de Douane

Vanaf zaterdag hebben alle scholen in Nederland zomervakantie en reizen de Nederlanders weer de hele wereld over. We zijn een volk van wereldreizigers, en of we nu binnen of buiten Europa blijven, we nemen de meest bijzondere dingen mee: van krokodillenpaté tot vermomde tasers.
douane-vondsten-vakantie

Met de app Douane reizen kan de wereldreiziger zelf checken wat mee terug mag. Dat voorkomt onaangename verrassingen bij thuiskomst als de Douane de bagage controleert. Want dat ivoor niet mag, dat weten we wel. Maar de ‘gevaarlijke’ piranha’s, die mogen dus gewoon wel mee.

 

 

Tien bijzondere vondsten van de Douane

1. Een hele zak nepviagra. Dit mag niet mee. Nepmedicijnen kunnen gevaarlijk voor de gezondheid zijn en mogen dus niet mee.
2. Een zeldzame 18e eeuwse viool die heel veel geld waard is. Deze mocht mee zonder belasting te betalen, de reiziger had er een vergunning voor.
3. Piranha’s zijn niet gevaarlijk om thuis te eten. Dit mocht mee, want de vis is niet bedreigd en piranha’s waren bovendien goed schoongemaakt.
4. Krokodillenpaté uit de supermarkt. De krokodil is een beschermde diersoort, dus deze paté is ook niet toegestaan.
5. Dit ivoor mocht mee, omdat het van een mammoet kwam. Die is niet meer van uitsterven te redden en is dan ook geen bedreigde diersoort meer.

 

 

6. Het is soms goed opletten, maar deze als smartphone vermomde taser is een wapen en mocht niet mee.
7. Katapulten vallen onder de wapenwet en zijn verboden in Nederland. Deze katapulten uit Griekenland mochten dan ook niet mee.
8. Een gedroogde hertenpenis, in China een heel gebruikelijk verjaardagscadeau. Met een gezondheidscertificaat is meenemen toegestaan.
9. In een verpakking werd verborgen geld aangetroffen. Als je de buiten de EU reist, mag je meer dan € 10.000,- meenemen, maar moet je ’t wel melden.
10. Een driehonderd jaar oud vuursteengeweer. Toch mocht dit mee, met de juiste antiekvergunning.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.