Rio de Janeiro – dé sportbestemming van 2016

Deze zomer staat het Braziliaanse Rio de Janeiro natuurlijk in het teken van sport: één van de grootste sportevenementen wereldwijd – de Olympische Spelen – gaan hier op 5 augustus van start. Maar niet alleen vanwege de Olympische Spelen is Rio de Janeiro dit jaar dé sportbestemming van Brazilië. Voor de sportieve reiziger zijn er namelijk tal van avontuurlijke activiteiten in de staat te ondernemen: van abseilen tot wandeltochten, en van paragliden tot aan duiken.
rio-de-janeiro-sportbestemming

Te voet de natuur in en zweven over de stad

Dat Rio de Janeiro meer te bieden heeft dan haar prachtige stranden, bewijzen de vele wandelroutes met spectaculaire uitzichten die de stad rijk is. Rio de Janeiro is omringd door het Floresta da Tijuca: een bos dat zich zeer goed leent voor bijvoorbeeld een avontuurlijke hiketocht. Beklim vanuit hier de Pedra da Gávea: een berg hoger gelegen dan het beeld van Christus de Verlosser en de Suikerberg. Hier heb je zonder twijfel het mooiste uitzicht over Rio de Janeiro. Verwacht wel een pittige wandeling naar de top!

 

 

Een andere minder bekende berg – met eveneens een adembenemend uitzicht vanaf de top – is Pedra Bonita. Zoals de naam al doet vermoeden is het een prachtige plek. Pedra Bonita steekt boven het bos van Tijuca National Park uit en geeft een spectaculair uitzicht over de stad, met het beeld van Christus de Verlosser in de verte. Ook hier zijn avonturiers aan het goede adres: paragliden vanaf Pedra Bonita is een ervaring om nooit te vergeten.

 

 

Avonturistische activiteiten

In het Parque Minicipal Catacumba, vlakbij het strand van Copacabana en Ipanema, vind je een korte route naar het uitkijkpunt van Mirante do Sacopã dat vanaf een hoogte van 130 meter uitzicht biedt over Lagoa, een wijk in Rio de Janeiro. Ben je op zoek naar wat meer avontuur? In het park vind je ook verschillende mogelijkheden tot abseilen, rotsklimmen en een canopy tour met zip-line.

De waterstroom trotseren

Wat niet veel mensen weten is dat ook raften in de buurt van Rio de Janeiro tot de mogelijkheden behoort. Paraibuna is hier de meest geschikte locatie voor en ligt op zo’n 120 kilometer van de Zuid-Amerikaanse stad. Vanuit Rio de Janeiro worden verschillende dagtours georganiseerd. De gemiddelde lengte van het parcours is zo’n zeven kilometer en er zijn verschillende levels te boeken die verschillen in snelheid van de stroming. Raften is op zich natuurlijk al een avontuur, maar de omgeving maakt het wel extra bijzonder. Langs de rivier bevindt zich een mooi stukje Atlantisch regenwoud bestaande uit planten en bomen en met verschillende soorten tropische vogels.

Een tropische onderwaterwereld

Ook voor liefhebbers van de watersport is de Braziliaanse staat Rio de Janeiro een zeer geschikte bestemming. Angra dos Reis – een gemeente en archipel ten zuiden van Rio de Janeiro – is bijvoorbeeld de ultieme duikbestemming.

Duiken kan bij Ilha Grande – het grootste eiland van Angra dos Reis. Gipóia is het tweede grootste eiland en staat vooral bekend om haar prachtige stranden en fijne snorkelplekken. Welkom in de paradijselijk mooie onderwaterwereld van Brazilië!

Parasailen langs de kust

Bekijk je Parasailen over de Atlantische Oceaan, langs de stranden van Copacabana en Ipanema, en met uitzicht over de Cagarras eilanden. Van onder een parachute heb je een adembenemend uitzicht over de mooiste plekken langs de kust van Rio de Janeiro. Durf jij het aan?

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.