5 pelgrimsroutes door midden-Italië

Het mystieke, vredige landschap van midden-Italië biedt alle rust en ruimte om even helemaal tot jezelf te komen en leent zich perfect voor een wandelvakantie. Door de regio’s Umbrië, Latium, Toscane en Marche lopen vijf prachtige, eeuwenoude pelgrimsroutes. Voor zowel pelgrims als gepassioneerde wandelaars is midden-Italië the place to be.
pelgrim-route-italie

Drie van de routes lopen grotendeels door Umbrië, het groene hart van Italië. Dit gebied met haar vele schitterende kloosters en imposante abdijen wordt ook wel Terra dei Santi genoemd vanwege de vele heiligen die er geboren werden, waaronder Benedictus, Franciscus en Clara.

Via di Francesco – noord

De Via di Francesco bestaat uit een noordelijke en zuidelijke route. De noordelijke route begint bij het franciscaner heiligdom van La Verna in Toscane. Op deze locatie op de berg trok Sint Franciscus van Assisi zich regelmatig terug voor meditatie en gebed. In vijftien kilometer loop je naar Pieve Santo Stefano, om na een goede nachtrust een pittige tocht van tien uur te lopen naar Sansepolcro. Op de derde dag verruil je Toscane voor Umbrië en loop je een gemakkelijke tocht naar Citerna, uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Italië. De laatste dag wandel je in twintig kilometer naar het levendige Città di Castello.
via-di-francesco-noord

 

 

Via di Francesco – zuid

De zuidelijke Via di Francesco begint bij het franciscaner heiligdom in Greccio, waar de oorsprong van de kerststal ligt. Op kerstavond 1223 bouwde Franciscus van Assisi in het bos bij Greccio de eerste levende kerststal. Een kleine 24 kilometer verder eindig je de dag op het piazza van Rieti. Via Poggio Bustone, Arrone en Ceselli kom je na zes dagen wandelen aan in de vroegmiddeleeuwse stad Spoleto met haar beroemde brug en de Rocca Albornoziana, het fort dat majestueus boven de stad uittorent.
via-di-francesco-zuid

 

 

Via Amerina

De Via Amerina is een weg die al in 240 v. Chr. in gebruik is genomen. In de Romeinse tijd en de Middeleeuwen was het een zeer belangrijke verbindingsweg tussen Rome en Umbrië. Vanaf Assisi loop je via onder andere Deruta, Todi, Amelia, Orte, Gallese, Campagno di Roma en La Storta uiteindelijk naar Rome. Je komt langs verstilde heuvelstadjes en eeuwenoude kluizenaarskloosters in eindeloze groene valleien. Deze wat langere route loopt langs een aantal van de onbekendere hoogtepunten van de regio’s Umbrië en Latium.
via-amerina-route

Il Cammino di Benedetto

De 300 kilometer lange Benedictus route loopt door Umbrië en Latium. De tocht doet de drie belangrijkste Benedictijner plaatsen aan: Norcia, waar Sint Benedictus werd geboren, Subiaco, waar de heilige dertig jaar lang leefde en vele kloosters stichtte en Montecassino, waar hij zijn laatste dagen sleet. De route loopt door prachtige, ongerepte landschappen, door eeuwenoude dorpen en langs vele abdijen die gesticht zijn door Sint Benedictus en zijn volgelingen.
cammino-benedetto-route

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.