Ervaar deze zomer de beste golfbanen

Het is nu echt volop zomer en bij de enthousiaste golfers kriebelt het om hun kunsten te laten zien op de green. Terwijl golf minnend Nederland op vakantie gaat, zet British Airways de mooiste golfbanen in Groot-Brittannië op een rijtje zodat een vakantie naar Engeland, Schotland, Wales of Ierland makkelijk gecombineerd kan worden met de ultieme golf ervaring.
RLSA.18.4

“In Groot-Brittannië heeft golf een rijke traditie en is het min of meer een cultureel fenomeen. Gelukkig voor Nederlandse golfliefhebbers zijn de mooiste golfbanen van de wereld vanuit Nederland met een korte vlucht bereikbaar en kan een bezoek aan één van deze banen makkelijk gecombineerd worden met een vakantie,” aldus Katinka van Ekeren, Commercieel Manager British Airways Benelux.

 

 

De lijst met de door British Airways geselecteerde golfbanen:

St. Andrews Old Course (St. Andrews, Schotland)

St. Andrews Old Course is een van de oudste en meest bekende golfbanen ter wereld. Het wordt beschouwd als het Mekka van de golfsport. Een rondje spelen op St. Andrews is de ultieme pelgrimage en een golfdroom die uitkomt voor spelers uit de hele wereld. Wind, weer en ongelijk terrein maken de baan erg uitdagend – zelfs voor de meest ervaren speler. Tee-time krijgen op de populaire baan is ook nog een uitdaging op zich, maar alleen de stad St. Andrews zelf is de trip zeker waard. De baan vereist een maximale handicap van 24 voor mannen en 36 voor vrouwen.
Hoe kom je hier: Vlieg naar Edinburgh en neem de trein naar Leuchars. Of huur een auto en ontdek het prachtige Schotse landschap.

 

 

Royal Lytham & St Annes Golf Club (Lancashire, Engeland)

Royal Lytham & St Annes werd opgericht in 1886 en is er in geslaagd om zijn traditionele Engelse charme te behouden – het clubhuis met de klassiek rode bakstenen is zelfs uitgegroeid tot het symbool van het Engelse golf. De club ligt in het dorp Lancashire in Noord Engeland en was de basis voor 11 Britse open toernooien, waarvan het meest recente in 2012 werd gespeeld. Ervaar het typische Engelse landschap door te overnachten in de club “Dormy House” – een traditioneel Engels bakstenen huis met uitzicht op de schitterende golfbaan. Je krijgt dan toegang tot de faciliteiten van de club, zoals ontbijt en diner in het iconische clubhuis, en je kunt op meer momenten tee-times reserveren.
Hoe kom je hier: Vlieg op Liverpool of Manchester en rij een uur in noordelijke richting naar Lytham St Annes, Lancashire. Lees meer over deze baan op: www.royallytham.org

Royal Troon Golf Club (Troon, Schotland)

Royal Troon is de plek waar deze maand het British Open wordt gehouden, het toernooi waar de beste golfspelers van de wereld samenkomen. De club heeft verschillende grote kampioenschappen georganiseerd. Op deze baan kun je dus letterlijk in de voetsporen treden van golflegendes zoals Arnold Palmer en Tom Watson. Voor degenen die liever kijken naar golf biedt de club verschillende mogelijkheden om als toeschouwer bij het toernooi te zijn.
Hoe kom je hier: Vlieg naar Glasgow, Schotland, en rij ongeveer 40 minuten in zuidelijke richting. Lees meer over deze baan en The Open op: www.royaltroon.co.uk en op www.royaltroon2016open.com

Celtic Manor Resort

Celtic Manor Resort in zuidoost Wales staat bekend om het beroemde golfhotel en is één van de beste vakantiebestemmingen van Groot-Brittannië. De drie golfbanen op het resort zijn eersteklas banen waar verschillende kampioenschappen georganiseerd zijn, waaronder de Ryder Cup in 2010. De luxueuze faciliteiten bevatten onder andere twee hotels, zes restaurants, twee kuuroorden en een uitgebreid aantal familieactiviteiten. Na een rondje golf kun je gaan mountainbiken, kanoën of winkelen vlakbij Cardiff of Bristol, of je kunt op bezoek gaan bij één van de prachtige kastelen in de buurt. Op deze baan hebben bekende golfers en beroemdheden gestaan. Zelfs de 28 wereldleiders waren hier te gast tijdens de NAVO-top in 2014.
Hoe kom je hier: Vlieg naar Londen Heathrow en maak een autorit van anderhalf uur naar Newport. Je kunt ook op Bristol of Cardiff vliegen, beide luchthavens liggen op ongeveer 45 minuten rijden van het resort. Er zijn ook directe treinen naar Newport vanaf Londen, Cardiff en Birmingham.
Lees meer over deze baan op: www.celtic-manor.com

Trump Turnberry Resort (South Ayrshire, Schotland)

Donald Trump bezit overal ter wereld golfbanen en staat er bekend om dat hij altijd extra luxe aan zijn banen toevoegt. Turnberry Resort in het zuidwesten van Schotland is daar geen uitzondering op. Dit fantastische hotel is recent opnieuw geopend na een uitgebreide renovatie en heeft een prachtig uitzicht op de oceaan. Het resort heeft een fantastische golfbaan en biedt uitstekende wellnessfaciliteiten, ook tijdens het golfen. Hoe kom je hier: Vlieg naar Glasgow en rij vanuit daar een uur naar het zuiden. Lees meer over deze baan op: www.turnberry.co.uk
turnberry-resort-golf

Royal St George’s Golf Club (Kent, Engeland)

St. George’s is gelegen op ongeveer 120 kilometer ten oosten van Londen in Sandwich in Kent. Op deze baan werd in 2011 het British Open georganiseerd en de baan wordt beschouwd als één van de beste in Engeland. Doordeweeks is de baan open voor bezoekers en in het weekend is de baan gereserveerd voor clubleden. St. George’s vereist een maximale handicap van 18 voor zowel mannen als vrouwen. Buiten de bijzondere golfbaan om is Kent een fantastische vakantiebestemming en biedt het alles wat je nodig hebt voor een ontspannen vakantie, van luxueuze hotels tot typische Engelse bed and breakfasts.
Hoe kom je hier: Vlieg naar Londen en neem de trein naar Kent.
Lees meer over deze baan op: www.royalstgeorges.com
royal-st-george-golf

Royal Dornoch Golf Club (Dornoch, Schotland)

Royal Dornoch is gelegen in een kleine vakantiestad in de Schotse hooglanden. Deze plaats biedt een uitgelezen kans om het bezoek aan een golfbaan van wereldklasse te combineren met een trip langs de indrukwekkende kust. Dornoch slaagde erin om de titel ‘beste baan in Schotland’ te verwerven en zo Old Course voor te blijven in de ranking van Golf Digest. Hoewel de golfbaan bij de beste van de wereld hoort, heeft Dornoch Golf Club nog nooit een British Open georganiseerd – wat zeer waarschijnlijk komt omdat de baan op vier uur rijden van het dichtstbijzijnde vliegveld ligt. De baan is echter absoluut de trip waard en zal zelfs indruk maken op de meest ervaren spelers.
Hoe kom je hier: Vlieg naar Glasgow en rij ongeveer vier uur naar Dornoch.
Lees meer over deze baan op: www.royaldornoch.com

Royal County Down Golf Club (Newcastle, Noord-Ierland)

De 127-jaar oude golfbaan in Newcastle in Noord-Ierland wordt omgeven door prachtige bergen en biedt een schitterend uitzicht op de oceaan. De baan is beroemd vanwege de perfecte combinatie tussen natuurlijke bunkers en een uitmuntend ontworpen baan. Golf Digest heeft recent Royal County Down benoemd tot de beste golfbaan van de wereld en dat is één van de hoofdredenen waarom Noord-Ierland de positie als één van de beste golfbestemmingen ter wereld heeft verworven.
Hoe kom je hier: Vlieg naar Belfast en rij ongeveer een uur in zuidelijke richting naar Newcastle. Lees meer over deze baan op: www.royalcountydown.org

RoyalCountyDown#1

Stel samen met British Airways jouw ideale golfvakantie samen. British Airways vliegt dagelijks tot 5 keer per dag vanaf Rotterdam The Hague Airport naar London City Airport en tot wel liefst 17 keer dagelijks vanaf Amsterdam Airport Schiphol naar de 3 belangrijkste luchthavens in Londen, City Airport, Gatwick en Heathrow met vandaar eenvoudige transfers op vluchten naar diverse binnenlandse en regionale bestemmingen in Groot-Brittannië. Bovendien kunnen golfspullen bij British Airways vaak gratis worden ingecheckt en pas wanneer het totale gewicht van de bagage van een passagier boven de 23 kg uitkomt, worden er extra kosten in rekening gebracht. Deze zomer kunnen Nederlandse reizigers ook profiteren van speciale aanbiedingen op de vluchten van British Airways en kunnen zij eenvoudig auto’s huren bij Avis. Zo maakt British Airways het nog makkelijker om deze zomer de slag te pakken te krijgen op jouw favoriete golfbaan. Lees meer over de mogelijkheden op www.ba.com/holidays

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.