Waardevolle vakantie in de natuur

In de regio Savognin Bivio Albula beleven kinderen de bergwereld van Graubünden, ontdekken ze natuurverschijnselen en vergaren daarbij al spelenderwijs kennis.
savognin

Gezinsbestemming

Savognin heeft al sinds 2009 het label “Family Destination”, onlangs is deze ook voor de periode 2016-2018 toegekend. Het vakantiegebied ligt tussen het meer bekende Chur en St. Moritz.

 

 

Parc Ela ligt in Savognin en is één van de grootste natuurparken van Zwitserland. Met haar 600 km² omvat ze de Alpenpassen Albula, Julier en Septimer. Het landschap is er gevarieerd en in de dorpen die ook in het natuurgebied liggen, wordt nog het Reto-Romaans gesproken.

 

 

Een hoogtepunt van het Parc Ela is Alp Flix, een hoogvlakte boven het dorpje Sur. Wat de natuur betreft is dit een schatkamer waar wetenschappers op één dag ruim 2000 verschillende dier- en plantensoorten hebben geteld. Kinderen gaan hier op pad met een onderzoek kit van professor Fix, waarmee ze spelenderwijs hun kennis over de natuur vergroten. Op andere plaatsen in het park gaan ze met de nodige instrumenten op onderzoek in de bossen. Al tekenend, tastend en ruikend leren ze hoe planten en dieren aarden in deze bergwereld. Alp Flix is al eeuwen bewoond en vandaag de dag kun je er ook als toerist logeren, in een ecologische boerderij waar je in een joert, een traditionele ronde tent, slaapt en de producten van de boerderij kunt proeven. Voor de kinderen worden tochten met een paard georganiseerd en wie een leuk hotelletje verkiest boven de boerderij logeert in het charmante Berghaus Piz Platta.

Paradijs

Voor kinderen is Savognin een echt paradijs, hier vind je ook de Pinokkio-club. In een soort natuurspeelplaats kunnen zij zich volledig uitleven. Al spelend leren ze omgaan met de natuur, tasten en ruiken ze de natuur waardoor hun kennis op een geanimeerde wijze wordt vergroot. De ene keer speuren ze naar goud, dan gaan ze op jacht naar sprinkhanen of zijn ze voor een dagje piraat. Op de boerderij is het áltijd leuk voor de kleinsten en ook bij slecht weer hoeven ze zich niet te vervelen. Dan mogen ze hun kunsten tonen in de bakkerij en de keuken.

Voordeelkaart

Al vanaf één overnachting kunnen gasten in de vakantieregio Savognin Bivio Albula met de Ela Card niet alleen gratis gebruik maken van de bergbanen, maar ook van allerlei andere voorzieningen. Voor kleine gasten is er kinderopvang in de Pinocchioclub, met spannende activiteiten. Wandelliefhebbers profiteren van mountainbike- en wandelbussen. Tevens gelden er kortingen op de meest uiteenlopende cultuur- en vrijetijdsactiviteiten, op vertoon van de Ela Card.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.