Ontdek hoeveel Nederlanders aan reizen uitgeven

Onderzoek van Visa Inc. (NYSE: V) wijst uit dat het aantal internationale reizen enorm gaat toenemen in de komende tien jaar. Er wordt geschat dat 282 miljoen huishoudens van over de hele wereld ten minste één internationale reis per jaar zullen maken in 2025, een groei van 35% ten opzichte van 2015. In de studie is het huidige reispatroon van Visa-kaarthouders bekeken en gecombineerd met inschattingen van de toekomst door de reisindustrie. De Chinezen voeren de lijst aan: de verwachting is dat hun uitgaven in de komende tien jaar met 86% toenemen. Nederlanders blijken ook reislustig en staan op plek 15 met een verwachte toename van reisuitgaven van 20%.

Nederlanders gaan steeds vaker op reis

Nederlanders gaan steeds vaker op reis

Van een gemiddeld huishouden wordt geschat dat het in 2025 jaarlijks 4.676 euro uitgeeft aan internationale reizen. De belangrijkste redenen voor de verwachte spectaculaire groei van internationale reizen zijn een groeiende middenklasse met een hoger besteedbaar inkomen, meer wereldwijde toegang tot het internet, betere infrastructuur waardoor reizen makkelijker wordt en tot slot, vergrijzing: de ouder wordende bevolking heeft meer tijd en middelen om voor het plezier te reizen.

 

 

De studie is in samenwerking met Oxford Economics uitgevoerd en analyseert voorspellingen van uitgaven per land. In onderstaande tabel staat de top tien landen waarvan de grootste reisuitgaven verwacht worden in 2025. Nederland staat op plek 15 (zie tabel 1).

Tabel 1. Jaarlijkse uitgaven van huishoudens met een inkomen boven de 20 duizend dollar in 2015 en in 2025 (projectie). De cijfers zijn in miljarden Euro’s.

Tabel 1. Jaarlijkse uitgaven van huishoudens met een inkomen boven de 20 duizend dollar in 2015 en in 2025 (projectie). De cijfers zijn in miljarden Euro’s.

 

 

In onderstaande grafiek is te zien dat Nederlanders per huishouden momenteel ongeveer €4.015 aan buitenlandse reizen besteden. Naar verwachting loopt dit bedrag op tot €4.446 in 2025. Dit bedrag ligt onder het wereldwijde gemiddelde van €4.783. Dat laatste komt omdat Nederland weinig uitschieters kent: reizigers uit de hoogste inkomensgroep die bovengemiddeld veel geld in het buitenland uitgeven. Ook blijven Nederlanders regelmatig dichtbij huis en bezoeken we omliggende landen, waardoor de kosten over het algemeen lager blijven.

In China neemt het gemiddelde bedrag dat huishoudens uitgeven aan reizen juist af, naar €4.752 per huishouden in 2025. De verklaring hiervoor is dat reizen steeds goedkoper wordt. En dat meer mensen met een lager besteedbaar inkomen dan de Chinese reizigers van nu op reis gaan. Zij geven naar verwachting minder uit. Het aantal huishoudens in China dat geld aan internationale reizen zal uitgeven groeit naar verwachting spectaculair; daarom neemt het totale bedrag dat China uitgeeft aan internationale trips juist weer met 86% toe (tabel 1).

Grafiek 1. Jaarlijkse internationale reisuitgaven per huishouden (in US Dollars)

Grafiek 1. Jaarlijkse internationale reisuitgaven per huishouden (in US Dollars)

 

 

Daniel van Delft, Country Manager Nederland van Visa Europe: “Buitenlandse reizen worden gewoner voor een grotere groep mensen, dankzij de veranderende demografie gecombineerd met technologische vooruitgang waardoor reizen makkelijker en minder kostbaar wordt. Nederlanders zijn reislustig en gaan naar verwachting alleen maar meer buitenlandse trips maken de komende jaren. Ook wordt reizen voor een grotere groep mensen betaalbaar dus vindt er naar verwachting een toename van de totale uitgaven in het buitenland plaats. Betalen en geld opnemen met credit en of debet card in het buitenland is niet alleen eenvoudig en veilig, maar de mogelijkheden daartoe zijn ook wijdverspreid door ons wereldwijde acceptatienetwerk van 40 miljoen acceptatiepunten. Het gebruik van betaalkaarten in het buitenland in plaats van het wisselen van grote hoeveelheden cash zorgt voor veel gemak en dat neemt alleen maar toe.”

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.