PROMPERÚ uitgeroepen tot beste verkeersbureau van Zuid-Amerika

Peru is wederom in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de South American World Travel Awards. Het land werd uitgeroepen tot Best Culinairy Destination, hoofdstad Lima tot Best Destination for Meetings Tourism en PROMPERÚ won de award voor Best Tourism Office in South America. De uitreiking van de regionale variant op de World Travel Awards (WTA), vond dit weekend plaats in de Peruaanse hoofdstad Lima.

Peru

Peru

“Deze awards zijn voor alle Peruanen, omdat dit het resultaat is van een geweldige samenwerking met de private sector. Onze investeringen om het land internationaal te promoten, werpen duidelijk hun vruchten af”, aldus een trotse Magali Silva Velarde-Álvarez, de Peruaanse minister van Buitenlandse Handel en Toerisme. “Daarnaast is de award wederom een erkenning voor onze unieke Peruaanse keuken, wat we ook al zagen aan de onlangs gepubliceerde lijst van The World’s 50 Best Restaurants, waarbij restaurant Central van chef Virgilio Martínez op nummer 4 eindigde.”

 

 

Zakelijk toerisme

Lima werkt tevens hard aan haar leidende positie in de regio op het gebied van zakelijk toerisme. De infrastructuur is de afgelopen jaren flink verbeterd, waardoor voor grote en kleine evenementen steeds vaker voor de Peruaanse hoofdstad wordt gekozen. Vorig jaar stond Peru op nummer 39 van de wereldwijde lijst van de International Congress and Convention Association (ICCA), wat betreft het aantal meetings per land.

 

 

Overige Peruaanse winnaars

– Belmond Miraflores Park (Lima) – Best Romantic Resort
– Casa Andina Valle Sagrado (Cusco) – Best Boutique Hotel
– Los Delfines (Lima) – Best Casino Resort
– Hilton Miraflores (Lima) – Best Hotel for Business
– Lima Marriott – Best Hotel Suite
– Tambo del Inka del Valle Sagrado (Urubamba) – Best Luxury Hotel
– Westin (Lima) – Best Hotel
– Costa del Sur (Lima) – Best Airport Hotel
– Condor Travel – Best Tour Operator
– Explorandes – Best Ecological Tour Operator
– Explora – Best Expedition Agency
– Máncora – Best Beach Destination

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.