Peru: 3,5 miljoen internationale toeristen in 2015

Reisbestemming Peru kijkt terug op een succesvol 2015. Het land trok in totaal 3,5 miljoen buitenlandse bezoekers en realiseerde een groei van 7,5% ten opzichte van 2014. In totaal bezochten ruim 28.600 Nederlanders Peru, ruim 1800 meer dan het jaar ervoor. Nederland staat internationaal gezien op de 17e plaats qua aantallen inkomende toeristen in Peru (Chili staat op nummer 1). Als alleen naar Europese landen van herkomst wordt gekeken, staat Nederland zelfs op de zesde plaats na grote landen als Spanje, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Italië.

Peru

Peru

De drukst bezochte maanden waren juli 2015 met 333.000 bezoekers, januari met 298.000 toeristen en juni, waarin 276.000 buitenlanders het land bezochten. Ook oktober was met de bijeenkomst van de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds een succesvolle maand voor het toerisme in Peru.

 

ZIE OOK: World Travel Awards 2015: Peru flink in de prijzen gevallen

 

De oorzaak van de positieve ontwikkeling op de Nederlandse markt noemt Magali Silva Velarde-Alvarez, Minister van Export en Toerisme onder andere de intensieve contacten tussen PROMPERÚ en de Nederlandse reiswereld en -media. Peru wint aan populariteit. “Er is een Peru voor iedereen, en er is nog veel te ontdekken in ons land. Zo is er het nog relatief onontdekte noorden, met populaire stranden voor surfers zoals Mancora, maar bijvoorbeeld ook de Amazone rondom de plaats Iquitos. Welke leeftijd en welk budget je ook hebt, er is altijd wat te ontdekken in Peru,” aldus de minister.

Comments are closed.