Dit zijn de 10 meest vergeten spullen in vakantiewoningen

De zomervakantie is in aantocht en ook dit jaar zullen duizenden Nederlanders deze doorbrengen in een vakantiewoning of -appartement. In tegenstelling tot een verblijf in een hotel, nemen mensen vaak naar een vakantiewoning hun hele hebben en houden mee. Met als resultaat dat er weleens iets vergeten wordt mee naar huis te nemen. Vakantiewoningverhuurder Interhome vindt jaarlijks talloze vergeten spullen en krijgt regelmatig het verzoek iets terug te sturen.

De 10 meest vergeten spullen in vakantiewoningen

De 10 meest vergeten spullen in vakantiewoningen

Als geheugensteuntje hier de 10 producten die het vaakst worden vergeten. Een handige checklist voor bij het inpakken.

1. Telefoonoplader

Met stip op nummer één als meest vergeten item: de telefoonoplader. Vaak blijft de oplader in het stopcontact zitten en wordt hij er bij vertrek vergeten uit te halen. Een nieuwe oplader kost, afhankelijk van het type, toch al snel 30 euro.

 

 

2. Douchegel/shampoo

Ook doucheproducten worden snel vergeten. Vaak blijven deze een hele week in de douche staan en kijk je niet meer achter het douchegordijn wanneer je inpakt. Sommige mensen laten ze ook opzettelijk staan wanneer de flessen bijna leeg zijn.

3. Keukengerei

Minder vanzelfsprekend misschien, zeker omdat bijna alle vakantiewoningen uitgerust zijn met keukengerei, maar veel mensen nemen toch vaak zelf nog behoorlijk wat bestek, een keukenmesje of dunschiller mee als ze in een vakantiewoning verblijven. En die blijven dan soms weer in de keukenla liggen.

 

 

4. Föhn

Het vaakst vergeten item bij vrouwen. De föhn verdwijnt in een kast of la die minder vaak gebruikt wordt en bij een laatste check wordt hij over het hoofd gezien. Hetzelfde geldt voor scheerapparaten. Een nieuwe föhn kost toch al snel 50 euro, dus slim om de badkamerkastjes te dubbelchecken.

5. Koelelementen voor koelbox

Wie met de auto naar zijn vakantiewoning rijdt, neemt vaak een koelbox mee. De koelelementen worden bij aankomst meestal weer in de vriezer gelegd voor de terugreis. Maar wie tijdens zijn verblijf de vriezer verder niet meer gebruikt, vergeet deze ook vaak te controleren, waardoor de koelelementen blijven liggen.

6. Speelgoed

Een klassieker bij de kids. De knuffel die onder de lakens verdwijnt, de bal die bij het zwembad blijft rondslingeren, speelgoedautootjes die onder de kast belanden en poppenkleertjes die achter een stoel verdwijnen. Meestal merkt niemand het, tenzij het de favoriete knuffel blijkt te zijn. Dan is de terugrit vast heel lang geweest.

7. Jas of vest

Je kent het wel: je vertrekt uit het frisse en regenachtige Nederland met een jas of vest aan, maar bij aankomst op je zomerse bestemming hangt die jas een hele week aan de kapstok. Als die kapstok dan net achter een deur of in een kast blijkt te zijn, wordt hij snel over het hoofd gezien. Iets wat je meestal pas merkt als je weer in Nederland aankomt.

8. Zwemkleding

Nog zo’n klassieker is de zwembroek, bikini of strandlaken die op de tuinstoel belandt om te kunnen drogen. Wanneer je vertrekt kijk je zorgvuldig alle kasten na, maar vergeet je om ook nog even naar het terras te gaan voor de netjes gedroogde zwemkleding.

9. Leesbril

Een leesbril gebruik je alleen als je de krant of een boek wil lezen. Op de dag van vertrek heb je hier meestal geen tijd meer voor, dus blijft hij vaak op de salon- of keukentafel liggen. Resultaat: de volgende krant blijkt toch een stuk moeilijker leesbaar.

10. Koffiezetapparaat

Geloof het of niet, maar veel mensen zijn verknocht aan hun eigen koffie. Hoewel er bijna altijd een koffiezetapparaat aanwezig is, nemen sommigen hun eigen Senseo of Nespresso-apparaat mee op vakantie. Maar na een week lijkt hij wel onderdeel te zijn geworden van het keukenmeubilair en wordt hij volledig over het hoofd gezien bij het inpakken. En zo wordt die laatste koffie op vakantie toch wel extra onvergetelijk.

Wie niet voor onaangename verrassingen wil komen te staan, kan dus maar beter bovenstaand lijstje als checklist meenemen op vakantie. Het bespaart jezelf heel wat ongemakken en Interhome de zoektocht naar vergeten spullen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.