5 misvattingen over verblijf in een vakantiehuis

In het enorme aanbod aan B&B’s, vijfsterrenresorts, ecolodges, hostels, glampings en homestays, zou je bijna vergeten dat je voor een onvergetelijke vakantie ook op zoek kunt naar een eigen vakantiehuis. Een huis voor jullie groep alleen biedt absolute vrijheid en comfort, maar helaas zijn er nogal wat vooroordelen. Interhome, de grootste aanbieder van vakantiewoningen in Europa, zet 5 misvattingen over vakantiehuizen op een rij, om ze meteen te ontkrachten.

Een eigen vakantiehuis

Een eigen vakantiehuis

Een vakantiehuis is…

1. Oubollig

Volgens sommigen is een vakantiehuis sowieso ouderwets. Echter, de afgelopen jaren zijn er veel vakantiewoningen bijgebouwd, die bijna allemaal zijn uitgerust met moderne apparatuur, meubilair en sanitair. Zo kun je op Sicilië in dit vakantiehuis genieten van een designinterieur, flatscreen-tv, airco, lift en moderne keuken en badkamer. Veel huizen beschikken tegenwoordig ook over gratis wifi.

 

 

2. Basic

Vaak denkt men dat een vakantiehuis heel basic is ingericht. Geen franjes, geen luxe, gewoon de basisvoorzieningen. Ook dit beeld is compleet achterhaald. Zo zijn de meeste woningen van na 2000 luxe afgewerkt, met hoogwaardige materialen en het nodige extra comfort. Denk bijvoorbeeld aan een sauna of stoombad, luxe badartikelen, een wasmachine, Nespresso-apparaat, open haard of inbouwhaard en flatscreen-tv. Zo heb je in Villa Biocrystal in de Kroatische Kvarnerbaai niet alleen een sauna, maar zelfs een buitenjacuzzi.

 

 

3. Krap

Een vakantiehuis is klein. Althans, dat denkt men. Maar dit beeld strookt niet met de werkelijkheid, want bijna alle moderne huizen hebben een bewoonbare oppervlakte van minstens 150 m2 en bieden plaats aan 6 tot 12 personen. Veel hotels hebben geen of slechts een beperkt aantal familiekamers, de meeste vakantiehuizen hebben 3 of 4 slaapkamers en meerdere badkamers en zijn dus ideaal voor gezinnen of grotere groepen. Een mooi voorbeeld is het Spaanse vakantiehuis Mas Moli, dat met 8 slaapkamers, verdeeld over 3 verdiepingen, ideaal is voor een groep tot wel 17 personen.

4. Afgelegen

Wie in een vakantiehuis wil verblijven moet sowieso een goed oriëntatiegevoel hebben, want de woningen liggen meestal diep verscholen in het bos, ver weg van de bewoonde wereld. In werkelijkheid liggen de meeste huizen helemaal niet zo afgelegen, vaak hooguit een kilometer van het dichtstbijzijnde stadscentrum. De nieuwste vakantiewoningen zijn ook allemaal makkelijk met de auto bereikbaar. Bij de Italiaanse Villa Monteloro kun je je auto gewoon op je eigen, 25 hectare grote terrein parkeren en zit je slechts op 12 kilometer afstand van het centrum van Florence.

 

 

5. Duur

Een eigen vakantiehuis is nogal duur, toch? Zo’n villa met alle ruimte en comfort waarbij je uitkijkt over een prachtig landschap, dat is toch niet te betalen? Nee, dit idee is echt onjuist. Natuurlijk kun je kiezen voor ultieme luxe met bijbehorend prijskaartje, maar het kan ook goedkoper. Zo verblijf je in Par4 Villa 24 in Maspalomas (Gran Canaria) al voor 950 euro per week.

Wat klopt dan wel?

Naast heel wat misvattingen zijn er natuurlijk ook veel dingen die wél kloppen. Zo staat een vakantiehuis eigenlijk altijd voor gezelligheid. Je verblijft letterlijk in een huiselijke sfeer en hierdoor voel je je direct thuis. Ook ben je even helemaal weg van alles. Hoewel veel huizen vlakbij een dorp of stad liggen, overheerst toch het gevoel van rust, waardoor je ultiem van je vakantie kunt genieten. Daarnaast biedt een eigen vakantiehuis veel vrijheid. Je kunt zelf koken en mooie avonden beleven op je eigen terras. Tot slot is het grootste voordeel misschien nog wel dat je er met meerdere koppels, gezinnen of vrienden kunt verblijven. Zo beleef je alles samen, wat je vakantie onvergetelijk maakt.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.