Een hardloopparcours dwars door Binnenhof tijdens 1e NN Den Haag Urban Trail®

Zondag 3 juli staan 3.000 hardlopers aan de start voor een parcours dwars door en langs iconen van Den Haag. De stad is dan hét decor van de allereerste Urban Trail® in Den Haag. Loop-, stad- en cultuurfanaten kunnen zich opmaken voor een bijzonder parcours van ongeveer 10 km dwars door historische plekken, waar je normaal gesproken niet komt.
koninklijke-schouwburg-den-haag-hardlopen

Deelnemers lopen onder andere door iconen als de Koninklijke Schouwburg, het Binnenhof, De Passage, het Theater aan het Spui en Café de Boterwaag. De run blijft dus niet buiten maar gaat ook over podia, door zalen of kerken. Inschrijven kan nog tot en met zondagochtend 3 juli via www.urbantrail-denhaag.nl.

Succes

Na het succes van onder meer Kopenhagen, Brussel en Antwerpen kiest Urban Trail nu voor Den Haag. Lopers gaan ook echt naar binnen bij de bijzondere locaties. Zoals de parkeergarage van de Grote Markt of winkelcentrum De Passage. Je loopt ook dwars door Café de Boterwaag en gaat backstage naar binnen bij Theater Het Spui en vervolgens door de grote zaal, kleine zaal en foyer. Niets is te gek: de route gaat zelfs over het podium van de Koninklijke Schouwburg en de Grote Kerk in. Bekijk hier het hele parcours.

 

 

Begin dit jaar vond de eerste Nederlandse Urban Trail® plaats in Groningen. Ruim 2.000 mensen gingen van start op het bijzondere parcours. In België zijn de Urban Trails® al jaren een doorslaand succes. De Antwerpen Urban Trail® telde onlangs 10.000 deelnemers. Ook Brussel, Gent, Brugge, Doornik, Mechelen, Bergen en Namen waren al decor van het loopevenement. Bekijk hier de video’s en ervaringen van onze zuiderburen. In Kopenhagen vond in 2015 de eerste editie plaats.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.