Betreed Constants Ludieke Trap nu dagelijks

In Constants visionaire project New Babylon, waar hij zo’n twintig jaar aan werkte, draait het om de ervaring van de New Babyloniër. In een nieuwe wereld zonder grenzen en zonder arbeid is de New Babyloniër vrij om te spelen en te dwalen. Om het publiek uit zijn tijd het nieuwe leven van de spelende mens, de homo ludens, te laten ervaren, maakte Constant verschillende experimentele ruimten waarin juist het spelelement van zijn gedachtengoed naar voren komt.
constants-babylon-den-haag

Het Gemeentemuseum in Den Haag reconstrueerde twee van zijn bijzondere experimentele ruimten en kiest er nu voor beide ruimten dagelijks toegankelijk te maken. De bezoeker kan de wiebelende treden van de Ludieke Trap en het dwalen in het Deurenlabyrinth gedurende de tentoonstelling voortaan iedere dag beleven.

Benno Tempel: “Mede door de enthousiaste reacties van het publiek hebben we besloten de ervaring op de Ludieke Trap iedere dag mogelijk te maken. Juist deze ervaringsruimten zijn een belangrijk onderdeel van onze tentoonstelling, een van de grootste tentoonstellingen ooit over Constants intrigerende New Babylon”.

 

 

Ludieke Trap

In 1969 kreeg Constant een opdracht van het Amsterdams Historisch Museum om een geografische kaart New Babylon – Amsterdam te maken. Voor de ruimte waar deze kaart destijds werd geëxposeerd, ontwierp Constant een speeltoestel, de Ludieke trap. Deze is nu in het Gemeentemuseum gereconstrueerd.

 

 

Deurenlabyrinth

In 1974 rondde Constant New Babylon af met een grote tentoonstelling in het Gemeentemuseum. Voor deze tentoonstelling ontwikkelde hij het Deurenlabyrinth. Tijdens Constant – New Babylon is in de Projectenzaal van het Gemeentemuseum een sectie van dit labyrinth gereconstrueerd. Bezoekers worden hier uitgedaagd om als spelende mens zelf een route te vinden.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.