Servië raakt gevoelige snaar met veel muziekfestivals komende maanden

Het muziekfestivalseizoen in Europa gaat beginnen en wie een beetje is uitgekeken op Nederlandse, Belgische en Engelse festivals zou zijn vizier eens op de Balkan moeten richten. Want Servië speelt stellig een vrolijk deuntje mee in de Europese programmering voor festivalgangers.

De muziekfestivals in Servië

De muziekfestivals in Servië

Op de festivalagenda de komende zomer onder meer het populaire EXIT festival, maar ook het Lovefest, het Belgrade Beerfest, het Nišville International Jazz festival, het Guča festival en in het najaar het Belgrade Jazz festival.

EXIT festival

De Nederlandse rockband Kensington is niet meer weg te denken uit onze nationale charts, maar ook in het buitenland gooien zij hoge ogen. Dit jaar is Kensington een van de acts op het populaire EXIT Festival in Novi Sad, dat door velen wordt geroemd als een van de beste Europese festivals. Naast een reeks populaire internationale artiesten als Dimitri Vegas & Like Mike, Ellie Goulding en Whiz Khalifa geeft Nederland ook acte de presence met onder meer Kensington, Nicky Romero, My Baby en Sam Feldt. Het vierdaagse festival vindt plaats van 7 t/m 10 juli in het Petrovaradin Fort. Het optreden van Kensington staat gepland op vrijdag 8 juli. De festival camping EXIT Village bevindt zicht dit keer bij het strand van Novi Sad.

 

 

LOVEFEST

House, techno en summer electro, de 10e editie van Lovefest heeft weer een veelzijdige programmering met onder meer Sven Väth, Ben Klock, Pan-Pot, Ellen Allien, Daniel Stefanik, Ilario Alicante, Markus Fix, Robert Dietz en tientallen andere acts over vier podia. Locatie is Vrnjačka Banja van 4 – 6 augustus.

 

 

Guca festival

Voor liefhebbers van trompet- en brassband muziek is het Guca festival in 11-13 augustus in de plaats Guca in de Dragacevo vallei in het westen van Servië een must. En denk nu niet dat dit een nietige happening is, het fanfaremuziekfestival is met meer dan 500.000 bezoekers de grootste ter wereld. De beste aanbeveling om dit evenement te bezoeken komt wel van trompettist Miles Davis die na zijn bezoek daar zei: “I didn’t know you could play trumpet that way.”

 

 

Belgrade Beerfest

Het Belgrade Beerfest wordt dit jaar voor de 13e keer georganiseerd en is als een van de grootste bierproefevenementen eveneens een publiekstrekker van formaat. De hoofdact is proeven van meer dan 50 soorten bier en luisteren naar muziek. Het vindt plaats in het Usce stadspark aan de Donau.

Nišville International Jazz festival

Het Nišville International Jazz festival is volgens de Britse krant The Guardian een van de toptien must-see jazz festivals van Europa. Het begon in 1995 en is inmiddels uitgegroeid tot een jazzfestival van formaat in een mooie setting: het amfitheater van het middeleeuwse fort in de stad Niš van 11-14 augustus.

Belgrade Jazz festival

De kans is groot dat liefhebbers van jazz van dit festival in Belgrado gehoord hebben dat in 1971 aftrapte met voornamelijk Amerikaanse jazzmuziek maar geleidelijk aan werd de programmering steeds gevarieerder waaronder ook veel Europese acts. Het vindt dit jaar plaats van 28 – 30 oktober.

Afstand Utrecht – Belgrado is ruim 1700km, vliegduur is 2 uur en 15 minuten. Naast directe vluchten van KLM en Air Serbia vanaf Schiphol, vliegt ook Wizz Air vanaf Eindhoven en Air Berlin vanaf Düsseldorf direct op Belgrado. De koers is momenteel: 123 Dinar is 1 euro.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.