Deze archeologische ontdekking is zojuist gedaan in Petra, Jordanië

Het ministerie van Toerisme en Oudheden van Jordanië heeft met trots bevestigd dat er een enorm monument ontdekt is in Petra. De archeologische ontdekking heeft voor zover bekend geen overeenkomsten met andere overblijfselen van de Nabateese stad.
archeologische-ontdekking-petra-jordanie

De ontdekking werd onlangs gemeld door archeologen Sarah Parcak en Chris Tuttle in een studie die gepubliceerd is in het Journal of American School of Oriental Research (BASOR).

Ontdekking

Hare Excellentie Lina Annab, minister van Toerisme en Oudheden, verklaarde: “Deze historische ontdekking vult ons met trots, blijdschap en ontzag. Het feit dat technologische vooruitgang ons een kijkje in onze geschiedenis heeft gegeven, geeft aan dat we in de toekomst meer moeten investeren om ons verleden te ontdekken. Deze ontdekking brengt ons dichter bij ons erfgoed en laat ons de welvarende beschaving van de Nabateeërs beter begrijpen. We gaan verder kijken naar de mogelijkheden van drone-technologie, satellietbeelden en graafwerkzaamheden in de hoop nog meer verborgen schatten van Jordanië aan het licht te brengen. We zijn ook erg verheugd over het enthousiasme waarmee deze fantastische bevinding wereldwijd wordt ontvangen. We hopen dat dit een goed voorteken is van het toerisme naar Jordanië”.

 

 

Het monument ligt ongeveer 800 meter ten zuiden van de beroemde Treasury en bewijst dat de oude stad Petra groter is dan het oog doet vermoeden. Met behulp van Google Earth, satellietbeelden en drone-technologie is deze verborgen plek ontdekt. Hoewel de site nog niet opgegraven is, is er in de buurt aardewerk gevonden van 2.100 jaar oud.

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.