Peloponnesos: nummer 1 van de Europese topbestemmingen van Lonely Planet

Peloponnesos staat op nummer een op een lijst van Europese bestemmingen die je in 2016 gezien moet hebben volgens de Lonely Planet en dit is evenmin een verrassing!
peloponnesos-griekenland-logo

De Peloponnesos

Reizigers naar Griekenland hebben de neiging om massaal een van de vele eilanden te bezoeken of de beeldachtige Acropolis te bewonderen, maar een van de meest gevarieerde, levendige regio’s van het land wordt vaak vergeten: de Peloponnesos.

Peloponnesos blijft een betaalbare schiereiland van prachtige oude bezienswaardigheden, zoals Olympia, Mycene, Epidaurus en Mystras, met een rijke landschap waar, dorpjes met stenen huizen, turquoise zeeën en hoge bergen zijn verspreid.

 

 

2016, brengt de kans om de nieuwe Menalon wandelpad van de Peloponnesos te bewandelen of een drankje te proeven in de Nemeïsche wijngebied, die bekendheid door zijn wijnen heeft verkregen over de hele wereld.
Je kunt bij scheepswrakken duiken in de kust van Navarino. De kust van Navarino is ook een ideale bestemming voor de liefhebbers van golf. Een bezoek brengen naar de wilde en afgelegen Mani, de thuisbasis van oude stenen torens die omgebouwd zijn tot luxe boutique hotels. Een van de mooiste stranden van Peloponnesos is de afgelegen Elafonisos, in het zuidoosten van Peloponnesos. De mooie omgeving van Nafplio bezoeken waar hedendaagse kunst gecombineert wordt met sfeervolle architectuur en klassieke pleinen, ideaal voor een lange, luie lunch.
voidokoilia-peloponnese-griekenland

 

 

Je kunt ook Peloponnesos bezoeken met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar Kalamata, aan het zuidwestelijke kant van Peloponnesos, of via Athene, 1 uur rijden tot de Kanaal van Korinthe, .
peloponnese-mytras

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.