Vijf redenen waarom je Archanes op Kreta moet bezoeken

Kreta, wie kent het eiland niet van zon, zee en strand. Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen het eiland voor een luie vakantie aan zee. Blijf je echter aan het strand liggen dan doe je het eiland te kort. Het heeft zoveel meer te bieden. Juist als je ook het echte Griekenland wil leren kennen, trek je de binnenlanden in. Carolien bezocht het plaatsje Archanes en geeft je 5 redenen voor een bezoek.

Kreta Griekenland dreamtheworld.nl

1. Struin door de straatjes

Een van de leukste dingen om te doen is het struinen door de oude straatjes. Zeker als je buiten het hoogseizoen bent, is dit de beste manier om het dagelijkse leven van een Grieks dorp te zien. Je ziet oudere mensen bijna krom lopend de stijgende straatjes beklimmen. Mannen staan met elkaar te praten onder het genot van een bakje koffie. Kinderen rennen achter (zwerf) katten aan. Neem de tijd en geniet!
IMG_3761

2. Drink heerlijke koffie op één van de kleine terrasjes

Archanes heeft verschillende kleine terrasjes waar je kunt genieten van een heerlijke bak koffie. Ik zat op een terrasje bij een winkeltje waar ze ook kleding verkopen. Vanaf het terras heb je goed zicht op het leven om je heen en zelfs in november was het daar nog heerlijk weer. Tijd om even de ogen te sluiten.
Kreta Griekenland

3. Koop natuurlijke handgemaakte zeep bij Myrro Lab

Een heel leuk winkeltje is Myrro Lab. Hier worden handgemaakte zeep, natuurlijke olieën en therapeutische kruiden gemaakt en verkocht. Een natuurwinkeltje waar alles op een zo biologische manier wordt geproduceerd. De zeepjes hebben allemaal verschillende eigenschappen. De ene is goed voor de gevoelige huid de andere voor het haar. Ik vind ze vooral heel erg lekker ruiken. Natuurlijk neem ik er ook een paar mee naar huis.

Kreta Griekenland
Kreta

4. Eet bij Kritamon en laat chefkok Dimitros je verrassen

Dimitros is chefkok bij zijn restaurant Kritamon. Hij probeert de traditionele Griekse (Kretenzer) ingrediënten te verwerken in moderne gerechten.  De keuken van Kreta is een van de gezondste ter wereld. Ditmitros haalt zijn groenten en kruiden ook zoveel mogelijk zelf uit de bergen rondom Archanas. Hij praat vol passie over zijn kookkunsten en het eten is echt heerlijk. Je kunt er ook overnachten.

Kreta Griekenland dreamtheworld.nl

5. Eet in een lokale Taverne Rakadiko Agora

Rakadiko Agora is een traditionele taverne. Hier krijg je het ene traditionele gerecht na het andere op tafel geserveerd. Eten doe je samen met je gezelschap, dus je bestelt hier geen gerechten per persoon, maar per tafel. Geniet van de lekkere salades, brood met olijfolie en kazen. Natuurlijk met een goede wijn én na afloop een glaasje raki.
Kreta Griekenland dreamtheworld.nl

 

 

Kreta Griekenland dreamtheworld.nl

Overnachten kan je bij Eliathos Residence Houses. Ze hebben verschillende grootte appartementen / huizen beschikbaar voorzien van alle gemakken.

Vijf redenen waarom je Archanes Kreta moet bezoeken

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *