Klimtijdrit in parkeergarage tijdens de Rotterdamse Dakendagen

Het dak is niet de meest gebruikelijke plek om te gaan sporten. Maar tijdens de Rotterdamse Dakendagen wordt daar verandering in gebracht. Tijdens dit evenement worden een weekend lang allerlei sportactiviteiten georganiseerd op daken in Rotterdam. Zo vindt er een voetbaltoernooi plaats, is er het kwalificatietoernooi Polstokhoogspringen voor het EK Atletiek, fietst men de eerste Rotterdamse klimtijdrit en zijn er diverse yogasessies en bootcamps. Dus ook de sportieveling kan zijn hart ophalen tijdens het weekend van 10-12 juni.

De Dakendagen in Rotterdam. Foto: Frank Hanswijk

De Dakendagen in Rotterdam. Foto: Frank Hanswijk

Rotterdam’s eerste klimtrijdrit ‘Mont Thornico’

Op de zondagochtend kunnen wielrenners zich wagen aan de eerste klimtijdrit van Rotterdam, de ‘Mont Thornico’ op, richting de top van de parkeergarage Westblaak. Bovenaan wacht een heerlijke casse-croûte, een massage en een heuse dopingcontrole. Een officiële tijdmeting bepaalt wie de bolletjestrui krijgt uitgereikt door wethouder Adriaan Visser en wie zich een jaar lang Bergkoning of Bergkoningin van Rotterdam mag noemen.

 

 

Finale Red Bull’s Neymar Jr’s Five

Daarnaast is er op zondagmiddag een voetbaltoernooi op het dak van de voormalige V&D/Parkeergarage WTC, georganiseerd door Red Bull. De Braziliaanse aanvaller Neymar Jr. nodigt spelers van 16 tot 25 jaar, meisjes en jongens uit meer dan 35 landen en 6 continenten uit om teams te vormen en zich in te schrijven voor het vijf-tegen-vijf voetbaltoernooi. In Nederland vonden de voorrondes plaats in Eindhoven en Amsterdam. De finale vindt zondag plaats op het dak.

 

 

Kijken en zelf meedoen

Op de zaterdag vindt het kwalificatietoernooi Polstokhoogspringen voor het EK Atletiek plaats op het dak van de parkeergarage Schouwburgplein. Diezelfde ochtend kun je yoga, verzorgt door de nieuwe studio Yogaground, doen tijdens de zonsopkomst op Parking Westblaak. Op zondagochtend vindt de Yoga op ’t Schouwburgplein voor één keer op het dak van De Doelen plaats. Bootcamps zijn er op de zaterdag- en zondagmiddag op Parking Westblaak, verzorgt door Fittrr.

 

 

Over de Rotterdamse Dakendagen

Op 10, 11 en 12 juni kun je weer het dak op! Voor de tweede keer zal het programma bestaan uit een feestelijke ontdekkingstocht langs 35 daken. Van vrijdagmiddagborrels op hoogte, concerten, silent disco avonden, dansworkshops, wijnproeverijen, barretjes, een dakbios en sportactiviteiten tot een uitgebreid kinderprogramma, maar ook de kennisdag voor professionals op de vrijdag.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.