Ontdek Rotterdam en de rivier

Op woensdag 1 juni om 20.00 uur gaan kunstenaars John Körmeling en Elian Somers, stedenbouwkundigen Riek Bakker en Dirk van Peijpe, architect Iris de Kievith, fotograaf Hans Werlemann en artistiek leider van theatercollectief Macabre Milou Brockhus in gesprek met moderator Christine de Baan over de magie van de Maas.

Rotterdam en de rivier

Rotterdam en de rivier

Rotterdam is een van de grootste havensteden ter wereld, en de Maas is de motor waar de stad op draait. Maar de ‘haven’ ligt inmiddels vele kilometers buiten de stad en het water verdeelt Rotterdam in twee ongelijke delen. Hoe verhouden wij ons tot de rivier? De avond vindt plaats in de context van de groepstentoonstelling Utopian Dreams, waarin bijzondere plannen en dromen van kunstenaars voor Rotterdam bij elkaar zijn gebracht door Reyn van der Lugt.

 

 

Moderator Christine de Baan leidt een avond waarin Elian Somers vertelt over haar onderzoek naar het vergeten stukje stad op het Brienenoordeiland en John Körmeling vertelt over zijn projecten en zijn brugontwerp voor de plek waar nu de Erasmusbrug is. Iris de Kievith spreekt over haar project Urban Hotspring. Hans Werlemann vertelt over het project Utopia, Dirk van Peijpe schuift in het debat aan als referent en Milou Brockhus zorgt voor een theatrale interventie. Riek Bakker spreekt over de ontwikkeling van de Kop van Zuid, waarbij ze ingaat op uitdagingen die ze tegenkwam, welke oplossingen er zijn gekomen en op welke manier zij Rotterdam Noord met Rotterdam Zuid verbond.

 

 

Waarom lukt het een grote stad als Rotterdam niet om de rivier te gebruiken als centrale plek, zoals dit gebeurt in Hamburg en Kopenhagen? Hoe kunnen het stadse leven en het water elkaar ontmoeten? Nu Rotterdam plannen heeft om twee nieuwe bruggen te bouwen, staat deze vraag weer volop in de belangstelling.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.