Zet 18 juni in je agenda om al je zintuigen te prikkelen tijdens de Spaanse Dag!

De Spaanse Dag wordt dit jaar op zaterdag 18 juni 2016 gevierd in Utrecht. Er zullen op deze dag verschillende activiteiten plaatsvinden in en buiten het Academiegebouw van de Universiteit van Utrecht gelegen aan het Domplein.
spaanse-dag-2016

Proeven en beleven

Tijdens de Spaanse Dag is er een zeer gevarieerd programma. U kunt allerlei heerlijke Spaanse producten proeven, zoals sherry en ham uit Andalusië, wijn en typische gastronomische producten uit Tenerife en lokale alcoholische drankjes uit de regio Galicië. Regio Valencia zal gedurende de dag twee paella-workshops organiseren. Zo kunt u van dichtbij meemaken hoe een echte Spaanse paella gemaakt wordt en bovendien krijgt u na afloop ook nog het recept. Uit de regio Castilië en León komt Nadia Álvarez om een spetterend miniconcert te geven. Ook zijn er foto-presentaties, optredens van Tuna de Maastricht, gaita-muziek (doedelzakken uit Galicië), prachtige flamenco-optredens van o.a. Expeditie Flamenco, flamenco-workshops en nog veel meer. En wilt u meer weten over de Arabische invloeden in de gastronomie van Toledo of over de mogelijkheden om Spaanse taal en cultuur in Castilië en León te leren, dan moet u zeker langskomen.

 

 

De Spaanse regio´s, eilanden en bestemmingen die tijdens deze Spaanse Dag vertegenwoordigd zijn: Andalusië, Galicië, Regio Valencia en Costa Blanca, Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Aragón, Castilië en León, Asturië en de Balearen.

 

 

Op zaterdag 18 juni viert Instituto Cervantes in Utrecht, ook gelegen aan het Domplein de rijkdom en culturele diversiteit van alle Spaanstalige landen met het Zomerfeest- “El verano en Español”- waar u van Spaanstalige muziek, kunst, literatuur kunt genieten en ook zijn er activiteiten voor kinderen. Combineer daarom uw bezoek aan de Spaanse Dag met het Zomerfeest want dat is zeker de moeite waard. Voor een kijkje op hun programma klik hier.
NL_Ineed Spain_cmyk

 

Kaarten kopen Spaanse dag

De Spaanse Dag wordt georganiseerd door het Spaans Verkeersbureau.
Toegangskaarten voor de Spaanse Dag kunt u in de voorverkoop online kopen voor
€ 3,00 per persoon en op de dag zelf aan de deur van het Academiegebouw voor
€ 5,00 per persoon (kinderen tot 12 jaar gratis). Op de website en Facebook van het Spaans Verkeersbureau kunt u meer informatie over de Spaanse Dag vinden en tevens uw toegangskaarten online kopen.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.