Dit is de plek van Den Haag op de ICCA-ranglijst van meest bezochte congressteden van Nederland

Den Haag is in de wereldwijde stedenranglijst van ICCA voor 2015 gestegen tot de nummer 3 van de meest bezochte congresbestemmingen in Nederland na Amsterdam en Rotterdam.
den-haag-huizen

Nieuwe strategie

Deze stijging laat zien dat de nieuwe strategie om Den Haag op de kaart te zetten als bestemming voor zakelijke evenementen, resultaat oplevert. De strategie wordt uitgevoerd sinds 2015 en bouwt voort op de grondige inspanningen van de voorgaande jaren. Met een sterke focus op de omvangrijke kennisinfrastructuur en een versterkt netwerk van partnersteden heeft Den Haag als congresstad veel te bieden. Deze ontwikkeling maakt de stad interessanter voor zowel internationale organisaties die een inspirerende context zoeken als voor evenementenorganisatoren die efficiency, kwaliteit en klasse nastreven.

 

 

“We zijn ontzettend blij om de resultaten van ons werk terug te zien in de ICCA-ranglijst – echt een mijlpaal die we moeten vieren,” zegt Nienke van der Malen, directeur van The Hague Convention Bureau (THCB), die vorig jaar werd benoemd om de strategie verder te ontwikkelen en tot bloei te brengen.
“Maar we weten ook dat dit nog maar het begin is van serieuze vooruitgang, en dat we nog een lange weg te gaan hebben om onze uiterst ambitieuze en uitdagende doelen voor de stad te bereiken,” voegt ze toe, waarbij ze benadrukt dat de nieuwe klassering voor THCB en zijn partners een fantastische motivatie is.

 

 

Het jaar 2016 zal ongetwijfeld nieuwe successen brengen, aangezien in de eerste twee kwartalen al een paar veelbelovende initiatieven zijn gestart – van de nieuwe merkidentiteit tot een grondige interne optimalisatie van het partnernetwerk.

“De stad is bezig met een toekomstgericht veranderingsproces om pionier te worden op het gebied van innovatie en startende ondernemingen, en de evenementenindustrie bevindt zich in een perfecte positie om hiervan te profiteren en eraan bij te dragen,” aldus Karsten Klein, wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens in Den Haag. “We kijken er erg naar uit om de komende jaren een groot aantal evenementen van topniveau te verwelkomen.”
Wereldwijd staat Den Haag momenteel op de 93e positie, samen met steden als Auckland en Marseille, net onder Moskou en San Diego.

“Er is een enorm potentieel voor groei: in de markt voor internationale organisaties concurreren we niet met andere steden in Nederland. We concurreren met alle steden in de wereld voor het aantrekken van kennis, ondernemingen, investeringen en talent,” benadrukt Van der Malen. “Het feit dat we deze groeimogelijkheden hebben is een aanlokkelijk argument voor een vaste lange termijnaanpak voor ontwikkeling die garant staat voor duurzaam succes.”

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.