Colours of Ostrava: een van de beste Europese festivals

Colours of Ostrava is al meerdere keren bekroond met een award en ook dit jaar is het door de Guardian verkozen tot een van de leukste muziekfestivals in Europa. Van 14 tot 17 juli verandert Ostrava in een ruimte vol festivalgangers. Colours of Ostrava vindt plaats in de wijk Dolní Vítkovice op, waar je wordt omringd door de overblijfselen van de vroegere mijnindustrie. Dit jaar zijn er onder meer optredens van Passenger, Caro Emerald en Monsters & Men.

Colours of Ostrava. Foto: Matyáš Theuer

Colours of Ostrava. Foto: Matyáš Theuer

Hip en industrieel Ostrava

Ostrava ligt in het oosten van Tsjechië (Moravië) en is na Praag en Brno de 3e stad van het land. Waar het vroeger alleen als industriestad fungeerde, schieten hippe clubs, avontuurlijke activiteiten en events als paddenstoelen uit de grond. Sinds 2012 wordt het industrieterrein Vítkovice omgetoverd tot de plek waar internationale artiesten en bands optreden. Je wordt omgeven door oude fabrieken, koolmijnen, loodsen en hoge stalen constructies. De bijzondere locatie maakt het festival uniek en geeft het een rauw randje.

 

 

Een geweldige line-up

Het festival kent een een unieke line-up met meer dan 200 acts vanuit verschillende genres als jazz, world music, rock, pop, alternative, folk en electro. Hiernaast heeft het Colours een diverse randprogrammering met onder meer film, theater, debatten, workshops, DJ’s en kleine, intieme optredens.

Colours of Ostrava. Foto: Matyáš Theuer

Colours of Ostrava. Foto: Matyáš Theuer

 

 

Tickets voor Colours of Ostrava zijn nog steeds beschikbaar. Het is tevens mogelijk om te overnachten op het kampeerterrein. Naar Ostrava kunt u vliegen met Czech Airlines of makkelijk met de sneltrein Pendolino of RegioJet vanuit Praag gaan.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.