Dit is waarom er meer toeristen uit de Benelux naar Tsjechië gaan

De laatste statistieken over het toerisme in Tsjechië laten positieve resultaten zien. In 2015 kwamen er 8,7 miljoen buitenlandse toeristen naar het land, wat een stijging betekent van 7,3% vergeleken met 2014.
meer-toeristen-tsjechie

Buitenlandse toeristen

Meer buitenlandse toeristen hebben in 2015 Tsjechië bezocht. Uit Duitsland, Rusland en de Verenigde Staten kwamen de meeste toeristen vandaan. De meest significante groei was het aantal toeristen uit India (47,7%), China (35,3%) en Ierland (34%).

 

ZIE OOK: Zeven plaatsen in Tsjechië, waar je verloving onvergetelijk wordt

 

Toeristen uit de Benelux

Er is ook een stijging te zien van het aantal toeristen uit de Benelux. Zowel meer Nederlandse, Belgische en Luxemburgse toeristen bezochten Tsjechië. De meeste toeristen kwamen uit Nederland, in totaal meer dan 207.000. Dit betekent een groei van 1,6%. Het aantal Belgische toeristen, bijna 102.000, had een groei van 6,6% vergeleken met 2014. Van de toeristen uit de Benelux heeft Luxemburg het hoogste percentage groei, maar liefst 16,8%.

 

 

Overnachtingen

In 2015 bezochten 4.519 Luxemburgers Tsjechië en verbleven ze gemiddeld 3,4 dagen in het land. De Belgische toerist verbleef iets langer, 3,6 dagen. De Nederlandse toerist zet het record van langste verblijf in Tsjechië, gemiddeld 4,2 dagen. Toeristen uit Saoedi-Arabië blijven het langst van allemaal, gemiddeld 7,7 dagen.

Meer vluchten naar Tsjechië

Dit jaar zijn er nieuwe vliegverbindingen gekomen naar Praag. Zo is in februari Transavia begonnen met vluchten aan te bieden vanaf Eindhoven en vliegt Luxair per 27 maart 2016 vanaf Luxembourg naar de hoofdstad. ”De toename van het aantal vluchten naar Tsjechië is zeer positief. We hopen dat in 2016 nog meer toeristen uit de Benelux naar Tsjechië op vakantie gaan,” laat Petra Palečková van CzechTourism Benelux weten.

Comments are closed.