Een powerbank mag niet ontbreken in je handbagage

Bijna alle travel bloggers zijn bang dat hun telefoon of iPad leeg is wanneer ze aantekeningen willen maken, blijkt uit onderzoek van Verkeersbureaus.info. Een powerbank om onderweg op te laden is dan ook onmisbaar in de handbagage van blogger Denise van FollowMyFootprints. Verkeersbureaus.info vroeg Nederlandse bloggers naar de inhoud van hun handbagage.

wat-zit-er-in-jouw-koffer

Wat zit er in de tas van FollowMyFootprints.nl?

Blogger Denise van FollowMyFootprints.nl neemt naast haar onmisbare powerbank altijd een sjaal en vest mee om zich warm te houden onderweg:

“Ik haat airco en vind het vaak veel te koud in een vliegtuig of bus”

Door meerdere laagjes te dragen kun je je goed kleden en als het te warm is eenvoudig weer iets uit trekken en in je handbagage stoppen. Daarnaast neemt een dun vest weinig volume in en weegt het bijna niets. Denise reist ook vaak met haar jonge kinderen dus er is altijd wel iets te eten te vinden in haar tas naast de onmisbare vochtige washandjes. En ze durft het bijna niet te vertellen maar ze is groot fan van buideltasjes. Zeker tijdens een vlucht heb je altijd je telefoon, een camera of geld binnen handbereik en toch je handen vrij.

Wat ontbreek er niet in jouw handbagage als je alleen reist?

Mijn paspoort, het ticket, mijn iPhone en altijd een compact camera, alle opladers, contant geld, pen en papier, een lensdoosje, mijn bril, tissues, en een crèmepje.

De handbagage inhoud van blogger Denise van followmyfootprints

De handbagage inhoud van blogger Denise

Wat neem je juist niet mee op reis?

Het klinkt misschien gek voor een reisblogger, maar ik neem nooit een laptop mee op reis. Ik blog niet ter plekke. Wel maak ik altijd veel aantekeningen in mijn telefoon (ook als ik privé op reis ben) en neem ik vaak een iPad mee voor als ik ‘s avonds nog wat moet of wil doen.

 

 

Wat is jouw tip voor verzorgingsproducten of make-up?

Mini-verpakkingen en alleen wat ik echt nodig heb. Qua make-up neem ik alleen mascara en een oogpotlood mee op reis. Dag- en nachtcrème is handig als het een twee in één product is, of, in het geval je naar een zonnige bestemming gaat geen nachtcrème maar alleen aftersun.

 

 

Heb je speciale eetvoorkeuren of heb je speciaal eten bij je?

Ik lust alles, maar neem altijd iets mee, niet alleen voor tijdens de vlucht, maar ook voor als je na de vlucht nog een paar uur onderweg bent om op de plek van bestemming aan te komen. Meestal iets van crackers of voedzame repen, een appel. Soms maak ik lekkere broodjes met bijvoorbeeld gerookte zalm klaar voor in het vliegtuig; vaak is het lekkerder dan wat daar te krijgen is. Of voor op Schiphol, omdat ik het er altijd erg duur vind. Maar als ik met de kinderen reis hoort samen iets lekkers op Schiphol uitkiezen en er wel een beetje bij. Op mijn vlucht begin mei naar Griekenland had ik trouwens Thom Ka Kai, dat had ik nog nooit eerder op een vlucht gezien.

Hoe blijf je fit tijdens het vliegen?

Ik beweeg regelmatig mijn voeten even, gewoon op mijn plaats maak ik dan rondjes of strek ze even. Dat is een gewoonte geworden. Ook moet ik altijd wel naar het toilet, dan loop je ook even. Slapen doe ik op niet-intercontinentale vluchten meestal niet. Vaak moet of wil ik nog wat lezen, ben met de kinderen bezig of kijk gewoon lekker uit het raampje en droom weg.

Wat doe je direct na aankomst op de bestemming?

Mijn telefoon aanzetten, naar het toilet en kijken waar ik naartoe moet. Als ik nog ver moet reizen en er is tijd genoeg dan sla ik een kopje koffie zeker niet over. Meestal haal ik ook meteen wat informatie bij de informatiedesk op de luchthaven. Altijd handig om een papieren plattegrondje bij je te hebben of te weten hoe laat bussen vertrekken.

denise-miltenburg
Wil je meer weten over de reizen van Denise? Bekijk haar schitterende foto’s op Instagram en volg haar Facebook pagina voor inspirerende reisverhalen. Je kunt ook haar blogs lezen op Verkeersbureaus.info.

Wil je weten wat blogger MaryJosie altijd in haar handbagage heeft zitten? Laat je e-mailadres achter en je hoort het volgende week als eerste.

 

Comments are closed.