Ontdek nu zomers Montreal via IJsland met Icelandair

Wist je dat Montreal naast koude winters ook warme zomers kent? Het komt dus goed uit dat Icelandair vanaf nu tot november vier keer per week van Amsterdam en Brussel via IJsland naar de tweede stad van Canada vliegt! Breng de zomer door in deze zowel Frans- als Engelstalige metropool en geniet van een de vele jazzfestivals die cultureel Montreal te bieden heeft. Wordt het je te heet onder de voeten? Zoek dan verkoeling in het ondergrondse gedeelte van de stad!

Montreal in de zomer

Montreal in de zomer

Via een stopover op IJsland naar Montreal

Per 19 mei vliegt Icelandair tot 5 november iedere maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag via IJsland naar Montréal-Pierre Elliott Trudeau International Airport (YUL). Met een stopover van maximaal zeven dagen op IJsland combineer je zonder extra kosten op je ticket twee bestemmingen in een. Na je verblijf op IJsland vlieg je in vijf uur door naar het Canadese Montreal. Een retourticket Amsterdam – Montreal boek je vanaf €611.

 

 

Zomers Montreal: jazz, strand en panoramisch picknicken

Montreal is na Parijs de grootste Franstalige stad ter wereld. Niet verrassend dat je hier veel Franse invloeden vindt! Houd je van jazz? Dan zit je tijdens de zomermaanden goed in Montreal. De stad huist van 29 juni tot en met 6 juli een van de grootste muziekfestivals ter wereld: Festival International de Jazz de Montréal! Wie liever iets kleinschaliger naar muziek luistert kan terecht bij de zomerse big-band concerten in Chalet du Mont Royal. Dankzij de ligging aan de St. Lawrence River kun je met mooi weer vertoeven op het strand.

 

 

Is zand niet zo jouw ding? Picknick dan in het park bovenop de heuvel Mont Royal voor een panoramisch uitzicht over de stad, huur een fiets of proef het typisch Canadese gerecht ‘poutine’ bij een van de vele bistro’s aan de Rue de St. Denis. Ook voor architectuurliefhebbers is Montreal geschikt: zo zijn de Basilique Notre Dame de Montreal en de wijk Old Montreal met haar fotogenieke 18e eeuwse gevels zeker een bezoek waard. Wordt het je letterlijk te heet onder je voeten, bezoek dan de ondergrondse stad van Montreal. ‘La Ville Souterraine’ ligt direct onder het centrum en is een 12 km2 tellend complex van hallen en tunnels met onder meer winkels, bioscopen, musea en restaurants.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.