Op overlevingstocht in de indrukwekkende natuur van Oman

Bekend militair, avonturier, bergbeklimmer en motivatietrainer Bear Grylls brengt zijn Survival Academy naar Oman. De Bear Grylls Survival Academy is in het leven geroepen om enthousiaste leerlingen tot het uiterste te pushen in de wildernis en op vele plaatsen in de wereld.

De prachtige natuur van Musandam

De prachtige natuur van Musandam

De Bear Grylls Survival Academy demonstreert overlevingstechnieken welke gebruikt kunnen worden in de meest lastige situaties. De Academy is gestart in het Verenigd Koninkrijk en inmiddels uitgebreid naar de Verenigde Staten, Australië, Frankrijk en nu ook Oman. Het bergachtige terrein van Dibba in Musandam is de perfecte setting om overlevingstechnieken te leren.

 

 

Bear Grylls Survival Academy

De Bear Grylls Survival Academy biedt een 24-uurs training voor volwassenen en een 24-uurs training voor families aan, waar deelnemers zichzelf tot het uiterste kunnen pushen. De deelnemers worden begeleidt door een team van BGSA experts, die hen leert om te overleven en te reizen in de prachtige omgeving van Dibba, gelegen in Musandam, een schiereiland aan het noordoostelijke puntje van het Arabisch-schiereiland.

 

 

Overlevingstechnieken

Bear Grylls heeft naam gemaakt door in vele extreme omstandigheden te overleven, waarbij hij vergezeld werd door een televisie crew. De overlevingstechnieken die bij de Survival Academy aan bod komen omvatten onder andere het maken van vuur, het drinkbaar maken van water, de omgang met slangen en schorpioenen en het oversteken van moeilijke terreinen, maar ook hoe te overleven in de woestijn. De instructeurs onthullen de meest gevreesde overlevingstechnieken, zoals het drinken van urine. Tijdens trainingen worden situaties nagebootst, waar de groep moet samenwerken om elkaar in veiligheid te brengen. Hierbij wordt het belang van eerste hulp in de wildernis en het navigeren bij dag en nacht hoog in het vaandel gehouden.

 

 

Trainingen

De 24-uurs familietraining is ontworpen voor kinderen tussen de 10 en 17 jaar, die vergezeld moeten worden door een ouder of volwassene van 18 jaar of ouder. Naast dat de trainingen spannend en erg leuk zijn, leert het hen ook hoe het is om voor zichzelf te zorgen wanneer het erop aankomt. De familietraining bedraagt 600 euro voor één volwassene met één kind. De training voor volwassenen biedt een kans om vaardigheden op gebied van zelfredzaamheid te leren beheersen. Angsten worden overwonnen en er wordt al snel duidelijk, dat de meest simpele dingen het leven een stuk gemakkelijker kunnen maken. De training voor volwassenen bedraagt 485 euro per persoon. De trainingen worden doorgaans aangeboden van november tot april.

Avontuurlijk Musandam

Musandam, een verborgen parel in het noordoostelijke puntje van het Arabisch schiereiland, is de ideale uitvalsbasis voor een vakantie vol avontuur en ontspanning. Dit gebied aan de Straat van Hormus heeft de bijnaam “Het Noorwegen van Arabië” te danken aan zijn spectaculaire fjordenkust, met afgelegen baaien, steile kusten en verspreid liggende eilandjes. De indrukwekkende natuur en de adembenemende vergezichten staan garant voor een onvergetelijke ervaring. Met een dhow, een originele Omani boot, op zoek naar de dolfijnenpopulatie die in het water rondom de fjorden leeft, is, naast de 4WD mountainsafari (met gids), de belangrijkste activiteit die deze streek te bieden heeft.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.