Het 1e festival “Griekenland overal” komt naar Nederland

De sociaal-coöperatieve onderneming “Griekenland overal” organiseert het 1e festival “Griekenland overal” in Amsterdam op 27/28/29 mei 2016. Het festival zal uitgezonden worden door de Nationale Griekse Televisiezender “ERT3” in het programma “Diaspora” (Διασπορά), en verschillende Nederlandse Media zullen het evenement verslaan.
poster-ellada-pantou-holland

Wat is het festival “Griekenland overal”? Een groot Grieks feest!

In de namiddag van vrijdag 27 mei van 6 uur tot 9 uur zal het dagdeel van interculturele dialoog plaatsvinden, waar we een gesprek zullen hebben over de Griekse taal, kunst en handel, gezonde voeding en de Griekse cultuur en zullen wij samen nieuwe manieren zoeken om samen te werken om zo de “crisis” te omzeilen die Griekenland tergt.

 

 

Op 28 en 29 mei van 11uur in de ochtend tot 6 uur in de namiddag zult u veel dingen zien, proeven en horen: Muziek, dans, gastronomische creaties, humanitaire acties, beeldende kunst en sierraden, biologische en andere producten, vertoning van toeristische diensten en nog veel meer. U krijgt de mogelijkheid om veel mooie Griekse producten te kopen en waarom ook niet; uw vakantie in Griekenland vast te boeken!

 

 

Tijdens het festival zal ook een expositie van beeldende kunst tentoongesteld worden in een daarvoor speciaal ingerichte galerie met werk van Griekse kunstenaars en Griekofiele kunstenaars.

Alle exposanten van de bazaar krijgen de mogelijkheid hun producten te verkopen en natuurlijk ook deel te nemen aan netwerkbijeenkomsten.

Tegelijkertijd zal, in samenwerking met de Nederlandse organisatie “Help Childern in Greece” en de Griekse Gemeenschap van Amsterdam en Omstreken, een kledinginzameling plaats vinden om kinderkleding in te zamelen voor kinderen van 4 tot 11 jaar oud. “Het initiatief voor het kind” (www.propaidigr.org/en) in Imathia/Griekenland is een non-profit organisatie die zich richt op de bescherming en zorg van kinderen die in nood en gevaar verkeren.

Het is dus een groot Grieks feest en een unieke kans voor iedereen om een beetje Griekse cultuur te snuiven in Amsterdam en voor alle bedrijven met doelen en intenties om kennis te maken met professionals in de sector, tijdens de netwerkbijeenkomsten die georganiseerd zullen worden, maar ook om hun producten te verkopen aan het Nederlandse publiek. 

Hoofddoel van het festival is om de relatie tussen de twee landen te bevorderen, producten te promoten, zoals diensten en cultuur uit Griekenland en sociaal ondernemen, samenwerking en sociale economie te bevorderen. Doel is natuurlijk ook om Grieken in het buitenland samen te brengen.

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende organisaties

De Griekse Gemeenschap van Amsterdam en omstreken,”Help Children in Greece”, “Lato – Het Griekse cultuur- centrum van Amsterdam” en“GnC Gastronomical Events”

Locatie: in het centrum “de Hallen” midden in de stad op Hannie Dankbaarpassage Passage 33, 1053 RT Amsterdam

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.