Kunst & Cultuur in Griekenland

cultuur-icoon-verkeersbureaus Het oude Griekenland, de antieke kunst en de Griekse cultuur is zeer interessant en avontuurlijk. De Griekse architectuur en het beeldhouwwerk hebben zelfs invloed gehad op het Romeinse Rijk. En tot ver in de 19e eeuw is die invloed zichtbaar geweest, de Griekse kunst en cultuur overheerste de westerse wereld.

Religieus Griekenland

Griekenland

Musea in Griekenland

Als oudste stad van Europa heeft Athene natuurlijk een groot aanbod aan musea. Een museumdag is dan dus ook eigenlijk te weinig, want in een dag kun je lang niet alles zien wat Griekenland rijk is aan kunst. Hier een kleine selectie uit het grote aanbod in Griekenland en Athene.

  • Het Nationaal Archeologisch Museum Athene is het grootste museum in Griekenland en een van de grootste ter wereld. Hoewel oorspronkelijk alleen vondsten uit de negentiende eeuw rond Athene in de collecties zouden komen, werden het uiteindelijk vondsten uit heel Griekenland. Het museum is makkelijk te bereiken met openbaar vervoer en is zeven dagen per week open.
  • Wilt u ook altijd het liefst al die Griekse torso’s aanraken wanneer je in een Grieks museum bent? In het Tastmuseum worden uw dromen waar! Hier mág je niet alleen alles aanraken, het móet zelfs. Het Tastmuseum is speciaal opgericht voor visueel gehandicapten en is daarmee het enige museum in heel de wereld. Vanuit verschillende musea zijn kopieën gemaakt van beroemde kunstwerken, die je in dit museum dus legaal kunt betasten. Een entreekaartje kost €2,- euro.
  • Het Benaki Museum is gevestigd in het voormalige woonhuis van Emmanuel Benakis. In 1929 liet Banakis zijn neoclassistische huis na aan de Griekse staat. Het huis werd omgedoopt tot een museum voor de kunstcollectie van Benakis zoon, Antonis. Tegenwoordig is in het museum een grote collectie te vinden uit onder ander de Griekse Oudheid en Islamitische Kunst. Tip: Op donderdag is het museum tot 24.00 uur open en gratis entree!

Griekse National Opera

In maart 2017 verhuisde de Griekse National Opera naar het Cultureel Centrum van Stavros Niarchos (SNFCC). Met een oppervlakte van 28.000 m2, kan de Griekse National Opera zich meten met de de modernste operahuizen ter wereld. De hoge esthetiek, state-of-the-art akoestiek, evenals de installaties van de Main Stage (Stavros Niarchos Hall, 1400 zitplaatsen) verzorgen een artistiek programma van hoge kwaliteit. Bovendien is de Alternative Stage (400 zitplaatsen) een hub van onderzoek en creativiteit op het gebied van onderwijs, gemeenschap en hedendaagse artistieke creatie, met speciale nadruk op alle vormen van het muziektheater.

Stavros Niarchos Foundation Cultural Center

Stavros Niarchos Foundation Cultural Center

Het Stichting Cultureel Centrum Stavros Niarchos, volledig gefinancierd door de Stichting Stavros Niarchos, omvat ook het nieuwe gebouw voor de Nationale Bibliotheek van Griekenland en het Stavros Niarchos Park, ontworpen door de bekende Italiaanse architect Renzo Piano. In februari 2017 heeft de Stichting bij de voltooiing van het project de SNFCC doorgegeven aan de Griekse Staat, die de volledige controle en werking heeft overgenomen.

 

Dit zijn de leukste hotspots in Griekenland

Download nu handige tips over Griekenland. Alleen vandaag gratis te downloaden!