Fashionclash Festival: meer dan 150 talenten uit 30 landen

FASHIONCLASH Festival heeft inmiddels zowel nationaal als internationaal naam en faam verworven en is niet meer weg te denken op de kalender van menig fashionista, modekenner, fashionblogger en talenscout. Ontdek tijdens dit unieke 4-daagse festival in Maastricht meer dan 150 modeontwerpers en (podium) kunstenaars uit ruim 30 verschillende landen.

Fashionclash Festival 2016

Fashionclash Festival 2016

Op het programma staan modeshows, exposities, een designer market, performances, awards, Spot On! events, het spraakmakende Clash Project, fashion talks, party’s en het bijzondere project Let’s (Ad)dress The People! i.s.m. Tout Maastricht. Kortom, een unieke gelegenheid om geïnspireerd te raken door de kunst van mode en nieuw talent te ontdekken. FASHIONCLASH Festival staat dit jaar in teken van het thema HERITAGE: een ode aan culturele diversiteit.

 

 

Programma

Donderdag 30 juni wordt het FASHIONCLASH Festival op bijzondere wijze geopend met een speciale modepresentatie geregisseerd door Joost Horward bij Gebouw M (Tapijnkazerne). Daaropvolgend zijn op 1 en 2 juli in de voormalige decorfabriek ‘Mosa’ o.a. modeshows te zien van uiteenlopende modecollecties van opkomende (inter)nationale talenten/labels. Van avant-gardistische mode en haute couture, tot ready-to-wear vrouwen- en mannenmode. Zo kun je de collecties bewonderen van Tom Van der Borght & Shalva Nikvashili, Alessandro Trincone, Ting Gong, Ieva Mezule, 8CUFF, Hermione Flynn, Sanchez Kone, WUETRICHFUERST en vele anderen. Vrijdagavond 1 juli vindt de MAFAD Show 2016 plaats, waarin de collecties van de afgestudeerde studenten van de modeopleiding te MAFAD (Maastricht Academy of Fine Arts and Design) de runway sieren. De catwalk leent zich tevens voor performances & theaterpresentaties.

 

 

Een gedeelte van de SAM-decorfabriek wordt daarnaast tijdelijk ingericht als een tentoonstellingsruimte waarbij, in relatie tot het thema Heritage, werk te zien is van o.a. Jayda Hany, Maartje Janse, Marketa Martiskova, Emiliana Pontonutti en de live installatie VERWEVEN van theater performer Nina Willems.

De ‘designer’ Market maakt het festivalprogramma op de hoofdlocatie compleet. Dertigtal ontwerpers krijgen hier de kans om hun ontwerpen te verkopen aan het publiek. Dit is een uitgelezen kans om unieke kleding, sieraden en accessoires te bemachtigen van One Wolf, MEES, MYIA, IDLE IDOL, dry milk of virgin mary, NELE Maroquinerie, TOKEN, Albec Bunsen, Klu by Edyta Jermacz en vele andere.

Het bruist echter niet alleen in de SAM-decorfabriek! Ook Gebouw M (Tapijnkazerne), Centre Ceramique, Coffeelovers de Annex, Plein 1992, de Brandweerkantine en het Herdenkingsplein/MAFAD laten zich d.m.v. Fashion Talks, exposities en shows van hun meest modieuze kant zien.

 

 

THEMA: HERITAGE

FASHIONCLASH Festival staat dit jaar in het teken van de schoonheid van culturele diversiteit. Mode weet zichzelf steeds opnieuw te vernieuwen, door ieder seizoen een nieuwe sfeer te creëren en het verleden als een oneindige inspiratiebron te gebruiken, om vervolgens dat verleden als de toekomst te verkopen en te presenteren. Mode als discipline is in staat om te reageren op de tijdsgeest maar ook om te speculeren over de toekomst. Welke rol speelt erfgoed in de mode in deze voortdurend en snel veranderende wereld? Hoe gaat de ontwerper om met de complexe relatie tussen zijn persoonlijk erfgoed enerzijds en grotere, actuele maatschappelijke vraagstukken anderzijds die aan het thema erfgoed raken, zoals de huidige migratie crisis?!

TOEGANG & TICKETS

De expositie, designer market en het grootste gedeelte van het programma zijn gratis toegankelijk. Tickets voor de modeshows zijn vanaf mei online verkrijgbaar via www.fashionclash.nl en tijdens het festival op de hoofdlocatie (SAM-decorfabriek). Prijzen: vanaf € 12,50 (voorverkoop)/studenten vanaf € 5,- (op de hoofdlocatie).

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.