Ontdek hoe de geautomatiseerde paspoortcontrole op vliegveld Curaçao werkt

Hato Airport, het internationale vliegveld van Curaçao, heeft zes state-of-the-art eGates in gebruik genomen. Hiermee kunnen bezoekers van het eiland die ouder zijn dan 18 jaar en in het bezit zijn van een Europees, Canadees of Amerikaans paspoort dit automatisch laten controleren.
paspoortcontrole-curacao-egates

eGates

Er staan zes eGates in de aankomsthal en twee eGates in de vertrekhal van het vliegveld van Curaçao. Het innovatieve systeem kan in een paar seconden een paspoort scannen en controleren. Hiermee wil het vliegveld nog meer service bieden aan de arriverende en vertrekkende bezoekers.

 

 

Om gebruik te maken van de eGates hebben toeristen en inwoners van Curaçao een paspoort nodig dat is voorzien van een chip. Tevens is het belangrijk om 24 uur vóór je vertrekt naar Curaçao een online ED-kaart in te vullen. Deze ED-kaart is gekoppeld aan het Border Management System van de Curaçaose Immigratiedienst. Wanneer je je paspoort bij de eGates laat scannen, vergelijkt het systeem je paspoortgegevens met de informatie op de ED-kaart. Als de gegevens correct zijn, opent de poort van de eGate zich en kan je het land in. Hieronder kun je een instructiefilm bekijken over hoe je de eGates kan gebruiken.

 

 

 

 

Comments are closed.