Ontdek de tentoonstelling AFRIKA 010 in het Wereldmuseum

Na een hartelijk welkomstwoord van directeur Jan Willem Sieburgh waarin hij zijn dank uitsprak aan de talrijke samenwerkingspartners rondom dit project en een toelichting op de tentoonstelling van conservator Paul Faber, opende burgemeester Ahmed Aboutaleb op donderdag 28 april officieel AFRIKA 010. De tentoonstelling is vanaf vandaag tot en met 8 januari 2017 voor iedereen te zien!
tentoonstelling-afrika-010

Feestelijke avond

Gasten werden gisteren feestelijk ontvangen door koraspeler Jalli Lamin Kuyateh. Hij bracht het Wereldmuseum al vroeg in de avond geheel in Afrikaanse sferen. In de loop van de avond namen jazz-zangeres, songwriter en ambassadrice van de tentoonstelling Ntjam Rosie en zanger Llewa Kuselwe het muzikale stokje over. Zij verzorgden beide een prachtig optreden en presenteerden écht ‘AFRIKA 010’! Een parade van studenten van CODARTS met de kleurrijke Rotterdamse perruques architectures met de conceptueel kunstenaar Meschac Gaba voorop de stoet, maakte een grandioze entree in de Balzaal van het museum. De burgemeester mocht het eerste exemplaar van het magazine AFRIKA 010 in ontvangst nemen en de deuren van de tentoonstelling werden geopend!

 

 

Samenwerkingen

Het Wereldmuseum bedankt alle partners voor de heel prettige samenwerking en mogelijkheid tot realiseren van de tentoonstelling, het magazine, de website en alle activiteiten die nog op het programma staan.
wereldmuseum-afrika-010

AFRIKA 010

Het Wereldmuseum in Rotterdam bezit een fantastische, zeer gevarieerde Afrikacollectie. Ook nu nog is deze collectie Afrikaanse kunst en vormgeving een bron van inspiratie voor kunstenaars, ontwerpers en kunstliefhebbers. De tentoonstelling AFRIKA 010 biedt een hernieuwde kennismaking met de collectie en is aanzet tot een stadsbreed festival.

 

 

Magazine en website

Speciaal voor AFRIKA 010 lanceerde het Wereldmuseum een eenmalig kleurrijk 148 pagina’s tellend magazine en een online platform: afrika010.nl. In het magazine en op de website is alles te lezen over de connectie tussen Rotterdam en Afrika, waaronder een complete agenda met allerlei activiteiten. Via afrika010.nl zijn e-tickets voor de tentoonstelling en het magazine te koop.

Met dank aan

De totstandkoming van AFRIKA 010 wordt mede mogelijk gemaakt door een projectbijdrage van de Erasmusstichting, het Mondriaan Fonds, het Hendrik Mullerfonds, het VSBfonds, de Stichting Bevordering van Volkskracht, de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen departement Rotterdam, de Stichting Vrienden van het Wereldmuseum en de Gemeente Rotterdam.

 

 

Comments are closed.