Ontdek de vele watersportmogelijkheden van Flevoland

Flevoland is een echte watersportprovincie. Afwisselende vaargebieden, talrijke binnenwateren en brede stranden maken Flevoland bijzonder geschikt om allerlei watersporten te beoefenen. Ga de uitdaging aan en leer waterskiën, wakeboarden, zeilen of surfen.

flevoland-water-zeilboot

Misschien ben je op zoek naar een nieuwe watersport en wil je wel eens het één en ander uitproberen. Van 30 april t/m 8 mei kan het allemaal tijdens de Week van de Watersport Flevoland.

Een hele week lang kun je gratis of met een leuke korting allerlei watersporten zien, doen en beleven tijdens een kleine 30-tal activiteiten. Of je nu een echte watersporter bent of niet, voor iedereen is er wel wat te beleven op of aan het water. Zo start de Week van de Watersport op 30 april met de Dag van de Watersport van het Watersportverbond met allerlei activiteiten bij watersportverenigingen. Zeilschool De Randmeren in Biddinghuizen bijvoorbeeld organiseert de HISWA zeildag waar je in een optimist met instructeur het water op kunt.

 

ZIE OOK: Lelystad is dé place to be om te mountainbiken

 

In Lelystad vindt op 30 april een nieuw maritiem evenement plaats de Cornelis Race. Stap eens in een optimist, of neem een kijkje achter de schermen bij de KNRM en struin over de maritieme markt. En blijf je in Lelystad, dan is er in Jachthaven Flevo Marina ook van alles te doen tijdens de Watersport Experience. Suppen, wakeboarden, of zeilen op één van de boten van Team Heiner. Of bezoek de botenshow in de jachthaven zelf.

 

 

Ook de rest van de week vinden er bij verenigingen en bedrijven door heel Flevoland diverse watersportactiviteiten plaats die je gratis of met een leuke korting kunt uitproberen. Op Marina Muiderzand in Almere bijvoorbeeld kun je zeilen, kanoën, suppen en sloeproeien. En bij Sail Today kun je zelfs 5 watersporten op één dag proberen. Maar ook op het Bovenwater in Lelystad en langs de Randmeren houden diverse verenigingen open dag of clinics.

 

 

Comments are closed.