Lelystad is dé place to be om te mountainbiken

Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar, wordt ook dit jaar het MountainDIJK Festival georganiseerd. Het actieve fietsfestival vindt wederom plaats op strand Houtribhoek in Lelystad.
mountainbike-lelystad

Vorig jaar zomer is hier begonnen met de aanleg van een mountainDIJK testparcours op de dijk. Tim Smit legt dit uit:

“Over een aantal weken starten we met de uitbreiding van de testtrack waardoor een volledig rondje ontstaat. Dit rondje zal permanent blijven liggen, zodat mountainbikers ook na het festival nog eens over de dijk kunnen scheuren. Verder werken we achter de schermen hard aan een volwaardig mountainDIJK-parcours met aansluiting op de bestaande route in Lelystad.”

Actief evenement, gratis toegang

Het evenement is een van de meest actieve van Nederland. Op strand Houtribhoek in Lelystad (Nederland) kunnen jong, heel jong en wat minder jong hun hart ophalen tijdens de verschillende fietsactiviteiten. Bekende fietsmerken zijn aanwezig en stellen testfietsen beschikbaar. Zo probeer je de nieuwste modellen op het MTB testparcours op de dijk met vette hindernissen. Ook fat- en beachbikes behoren tot de testvloot en daarmee rijd je probleemloos over het strand. Tevens wordt de Rabobank Omloop Flevoland georganiseerd op zaterdag 4 juni. Je kunt deelnemen aan deze MTB en racefiets toertocht op je eigen fiets. Er zijn diverse afstanden mogelijk, van 20 km tot 175 km. Het evenement en alle bijbehorende activiteiten zijn helemaal gratis, met uitzondering van de toertocht waarvoor een kleine bijdrage wordt gevraagd.

 

ZIE OOK: Mountainbiken in sportief Benidorm

 

Easy Ride: fietsmarkt en slowbiken

Even op adem komen doe je op de fietsmarkt. Hier vind je leuke gadgets voor jezelf of om cadeau te geven. Kom ook de deelnemers van de wedstrijd slowbiken even aanmoedigen. Degene die als laatste over de finish komt zonder van zijn of haar fiets af te stappen wint! In de outdoor bioscoop kijk je naar toffe bike-films!

 

 

Pump Batte World Series & Big Airbag

Verderop op het festival terrein is het tijd voor actie! Kijk je ogen uit bij de Pump Battle World Series kwalificatie wedstrijden en de grote sprongen die worden gemaakt op de Big Airbag! Durf jij mee te doen? Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Zij kunnen met een loopfietsje de pumptrack uitproberen.

Datum: 3 & 4 juni 2016

Comments are closed.