De vier beste steden voor een Koningsdag short break

De oranjetompoezen zijn er weer en dat betekent: Koningsdag. Op 27 april hangt heel Nederland de vlag uit en wordt het land omgetoverd tot één groot volksfeest. De verjaardag van onze koning voelt als een startsein van de komende zonnige jaargetijden. Het voorjaar is een mooi jaargetijde voor een mini-vakantie. Combineer Koningsdag met een paar dagen weg en luidt de zomer goed in. Online vakantiehuizenspecialist CASAMUNDO ging op onderzoek uit en selecteerde vier hotspots voor Koningsdag die goed te combineren zijn met een short break vakantie.

Even weg rondom Koningsdag

Even weg rondom Koningsdag

Koningsstad Zwolle

Wil je samen met onze koning zijn verjaardag vieren? Dan ga je dit jaar naar Zwolle, want daar snijdt Koning Willem-Alexander de taart aan. In het centrum van Zwolle staan leuke activiteiten op het programma. Niet ouderwets koekhappen en spijkerpoepen, maar een moderne variant: een feestelijke parade op de Grote Markt, een dynamische show van bekende en minder bekende sporters en een knallende finale op het Broerenkerkplein. Niemand minder dan Typhoon sluit hier het programma af samen met andere (Zwolse) artiesten, een gegarandeerd swingend spektakel. Wil je dit allemaal van dichtbij aanschouwen? Dit vakantiehuis voor vier personen middenin de natuur ligt vlakbij deze Koningsstad. Zo ben je verzekert van een mooi plekje langs de stoet. Vanuit de vakantieaccommodatie kun je niet alleen Koningsdag vieren, maar ook leuke uitstapjes maken naar Giethoorn of wilde dieren kijken in Wildlands Adventure Zoo Emmen.

 

ZIE OOK: Sla een nieuwe richting in bij de Haagse Koningsdag

 

Oranjetroon Amsterdam

Amsterdam is natuurlijk ‘the place to be’ op Koningsdag. Ondanks dat de grote (gratis) evenementen sinds enkele jaren zijn verplaatst naar locaties buiten het centrum, is de binnenstad nog steeds een gezellige drukte. De vrijmarkt van Amsterdam is één van de grootste ter wereld en trekt jaarlijks duizenden snuffelaars. Met name de Beethovenstraat, dankzij kwalitatief goede spullen, en het Vondelpark, met veelal kinderspeelgoed, zijn erg populair onder koopjesjagers. Maar de echte sfeermaker is toch wel de parade met boten door de grachten van Amsterdam. Honderden bootjes met vrolijke oranje feestgangers varen door de grachten, de één nog bonter versierd dan de ander. Een (Konings)dag Amsterdam is natuurlijk niet genoeg om de hoofdstad te ontdekken. Plak er een paar dagen aan vast met een verblijf in dit leuke vakantiepark. Alle woningen zijn geheel in Volendamse stijl gebouwd met ligging aan het water of de jachthaven. Vanaf hier kun je heerlijk de toerist uithangen: zet jezelf op de foto met je favoriete beroemdheid in Madame Tussaud of in Volendamse klederdracht, ga cultuur snuiven in het Rijksmuseum en huur een bootje voor een tocht over het IJsselmeer.

 

 

Muzikaal gekroond Den Haag

Zoals Amsterdam ‘the place to be’ is voor Koningsdag, zo is Den Haag ‘the place’ voor Koningsnacht (of ‘Nach’ zoals het in de volksmond wordt genoemd). Het gratis muziekevenement Life I Live Festival tovert het centrum van Den Haag om tot één groot festivalterrein met 9 podia. Van soul tot indi-rock en van blues tot de nieuwste dancetunes: elke muziekliefhebber komt hier aan zijn trekken. Dit jaar staan onder meer Spinvis op het podium en de band Causes van onder meer de hitsingle ‘Teach me how to dance with you’. En wat is er fijner dan na een avond muziek en gezelligheid lekker uitwaaien op het strand? Een overnachting in Den Haag is dan ook zeker aan te raden, bijvoorbeeld in dit schattige vissershuisje in Scheveningen. Op loopafstand van de zee en vlakbij het centrum van de stad. Een ideale plek voor een paar dagen stad en strand.

 

 

Kingcity Eindhoven
Eindhoven = King’, dat is de slogan van Eindhoven op 27 april. En dat blijkt ook wel, want jaarlijks trekt de stad meer dan 220.000 oranjebezoekers. Het gratis Majestic Dance Event op het Stadhuisplein is de hotspot voor zowel Koningsnacht als –dag, maar ook een bezoek aan het altijd gezellige Stratumseind mag niet ontbreken. 50 cafés verspreidt over de 250 meter lange feeststraat zorgen voor een geweldige sfeer die Carnaval bijna doet verbleken. Verder zijn er vele vrijmarkten te vinden, waaronder de grote oranjemarkt aan de voet van het Philips Stadion waar jong en oud hun spullen aan de man brengen. Kinderen hoeven zich niet te vervelen, want Eindhoven heeft veel jeugdactiviteiten en –podia verspreid door de stad. Ook na Koningsdag is het goed vertoeven in Eindhoven en omgeving. De tip van CASAMUNDO: verblijf in deze stijlvolle stadsvilla vlakbij Eindhoven. Na een (Konings)dagje Eindhoven, de Efteling of een lange wandeling door de mooie natuur kun je heerlijk bijkomen in het privé zwembad en de jacuzzi.

Comments are closed.