Eindhoven=King, Koningsdag 2015

Tijdens Koningsnacht en Koningsdag op 26 en 27 april staat Eindhoven weer in het teken van Eindhoven=King. Als het om programmering gaat is Eindhoven koning onder de Koningsdagen. Daardoor is het uitgegroeid tot een feest met meer dan 220.000 bezoekers. Nieuw dit jaar is Latin Party op het Clausplein en de bijzondere editie van Electric Orange georganiseerd door de drie grootste festival organisatoren van Brabant; Extrema, First Vision en Par-T.
eindhoven-kingsday-2015

Dance, Music & Family

Er is voor ieder wat wils in Eindhoven, doordat de stad is verdeeld in de thema’s Dance, Music & Family. Op de plattegrond van eindhovenisking.nl vind je het volledige programma ingedeeld per thema. Zo kun je in één oogopslag zien waar je moet zijn met je vrienden of je gezin. Deze site is tweetalig en heeft ook een mobiele versie. Makkelijk op de dag zelf, helemaal met het Ehv Free WiFi netwerk in de binnenstad.

 

ZIE OOK: Eindhoven Airport stuurt bloggers 2 weken Europa in

 

Met verschillende live bands en DJ’s op onder andere de Markt, Paterskerk en het Stadhuisplein wordt het ook dit jaar een drukbezochte binnenstad. Liefhebbers van Hardcore, Hardstyle en Techno en Hiphop gaan bijvoorbeeld naar Dynamo. De Gay scene is te vinden op de Stratumsedijk voor gay Kingsday. Vanuit het centrum wandel je over de vrijmarkt op de PSV laan (voorheen Mathildelaan) zo naar Strijp-S, waar je terecht kunt voor zowel Rock als Techno als andere muziek.

 

 

Nieuw dit jaar is Latin Party op het Clausplein. En er komt een bijzondere editie van Electric Orange op het parkeerterrein van Philips Lightning (achter het Lichtplein), georganiseerd door de drie grootste festival organisatoren van Brabant; Extrema, First Vision en Par-T.

De verschillende oranjemarkten vind je op de PSV Laan, het Wilhelminaplein en in het Stadswandelpark. Maar heel Eindhoven=King, dus ook in de straten en buurten kleurt het oranje en klinkt er muziek.
eindhoven-kingsday

Ook op social media

Plaats je updates op Twitter met de hashtag #EhvisKing. De gemeentelijke boodschappen (& calamiteiten) vind je op #040isKing

Comments are closed.