Dit is waarom Nederlandse wintersporters steeds vaker naar Alberta (Canada) gaan

De Canadese provincie Alberta, met bekende skigebieden als Banff, Jasper en Lake Louise ziet een stijging in het aantal reizen van Nederlandse wintersporters. De skisafari en combireis is hierin favoriet.
canada-alberta-populair-nederlanders

Directe vluchten leidt tot meer touroperatorboekingen

Met rechtstreekse KLM-vluchten dit seizoen naar Calgary én Edmonton heeft de provincie Alberta zich nadrukkelijk neergezet als wintersportbestemming. Dat dit zijn vruchten afgeworpen heeft wordt bevestigd door Hugo van Joolen (Manager Destination Development North America) van KLM. De luchtvaartmaatschappij zag deze winter een toename van touroperatorboekingen met 12%. Het aantal nachten wat Nederlandse wintersporters in de Canadese provincie doorbracht steeg zelfs met 27%.

 

ZIE OOK: Dit is waarom je vanaf 15 maart 2016 een eTA nodig hebt voor Canada

 

Skisafari’s en combireizen

Deze cijfers worden onderstreept door Else Schepers van skispecialist SkieninCanada. “In tegenstelling tot de Europese wintersporttrend, waarbij een korte skivakantie aan populariteit wint, wordt skiën in Canada gezien als een vakantie waar je alles uit wilt halen. Dus wordt een wintersportvakantie gecombineerd met 1 of 2 dagen citytrippen (en shoppen), skiën in verschillende skiresorts en het ‘meepakken’ van andere winteractiviteiten zoals heliski, sledehondentochten of sneeuwwandelen in de National Parks en de Rocky Mountains. Een skisafari met extra’s is dan ook verreweg favoriet onder onze klanten, die deze winter gemiddeld 11 dagen in Canada verbleven. Wij zagen onze winterboekingen naar Alberta stijgen met 72%.”

 

 

Canadese skigebieden ´heaven´ voor vroege boekers

Ook al is het skiseizoen nog niet afgelopen (half mei) Alberta richt zijn pijlen al volledig op het volgende winterseizoen. En zij doen wat in de Europese skibestemmingen praktisch niet bestaat: gigantische vroegboekkortingen geven. Tot wel 40% korting op verblijf* en tot 50% korting op de skipas*. Deze megavoordelen zijn er vooral voor de vroege vogels. Daarna lopen de kortingen geleidelijk af tot eind november of worden vervangen door andere voordelen zoals upgrades, dinervouchers of gratis ontbijt. Skiërs hoeven niet veel méér uit te geven dan voor een wintersportvakantie in een van de populaire skilanden in Europa. Else Schepers zegt hierover: “Canada staat bij veel skiërs op de bucketlist. Slimme wintersporters vragen nu een offerte aan en profiteren maximaal van de vroegboek voordelen. Daarnaast staat de Canadese dollar ook nog steeds heel gunstig. Dit is zonder twijfel het meest interessante moment om te reserveren. De huidige winter mag dan wel voorbij zijn, wij zijn volop aan de slag met de winter van 2016/2017”.

 

 

Comments are closed.