Op overlevingstocht in de uitdagende en indrukwekkende natuur van Oman

Er is groot historisch nieuws, één van de schepen van de vloot van Vasco da Gama is ontdekt voor de kust van Dhofar in Oman. Deze vondst zet alweer de cultuurhistorische rijkdom van het sultanaat Oman in de kijker.

oman-duiken

Het ontdekte wrak is het oudste voorbeeld van een karveel uit de Gouden Eeuw van ontdekkingsreizen. Wellicht gaat het om de Esmeralda die deel uitmaakte van de vloot van de Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama tijdens zijn tweede reis naar India in 1502-1503. Het schip kwam in een storm terecht en is zo gezonken voor de kust van Oman.

oman-1

 

ZIE OOK: Oman pakt je in

 

De ontdekking van het historische scheepswrak is zeer belangrijk. Dat het schip precies voor de kust van Oman zonk, is niet verrassend. Oman was immers gedurende eeuwen het kruispunt van belangrijke handelsroutes tussen het Oosten en Westen. De bewogen geschiedenis heeft zijn sporen nagelaten en wie vandaag Oman bezoekt zal dat op verschillende manieren ervaren.

brons-klok-oman

De sporen van de geschiedenis zijn tevens in het fantastische cultuur-historisch erfgoed van Oman te vinden. Getuigen zijn onder meer de machtige forten, de archeologische plaatsen en de kunstschatten in de musea. Omani hebben een grote culturele belangstelling, dat verklaart waarom de overheid van Oman de expeditie naar het wrak van het gevonden schip financieel heeft ondersteund.

gold-portugese-cruzado-oman

 

 

Oman is een top reisbestemming voor cultuurliefhebbers. Dit wordt met de ontdekking van het scheepswrak van de Vasco da Gama bevestigd.

 

 

Comments are closed.