Ontdek als eerste de nieuwe apensoort bij de Apenheul

Apenheul heeft zijn poorten weer geopend voor publiek. Afgelopen winter heeft het park twee nieuwe apensoorten mogen ontvangen. En om te vieren dat Apenheul door het Nederlandse publiek is verkozen tot Leukste uitje van Nederland, start het park zijn seizoen met een grote openingsactie.

roodkruinmangabey-apenheul

De aap met vier ogen

Al vanaf de opening kunnen bezoekers genieten van een gracieuze, nieuwe apensoort in Apenheul: de roodkruinmangabey. Het is een opvallende verschijning. Door zijn spierwitte oogleden, die afsteken bij zijn zwarte gezicht, wordt hij ook wel ‘de aap met vier ogen’ genoemd. Apenheul heeft drie vrouwen en één man ontvangen en hoopt dat het groepje zich op den duur uit zal breiden met jongen.

Binnenkort zal nog een nieuwe soort te zien zijn in het park: de kroonmaki. Apenheul heeft al een vrouwtje gekregen, die in afwachting van een man nog even achter de schermen zit. Als het koppel gevormd is zullen ook deze apen los gaan lopen tussen de bezoekers van Apenheul.

 

ZIE OOK: Duinrell: pilotenstoelen in nieuwe attractie Wild Wings

 

Meer uitbreiding

Onder andere bij de orang-oetans, ringstaartmaki’s, Javaanse langoeren en kapucijnapen zijn de afgelopen maanden apenbaby’s te geboren. En onlangs werd bij de Hanuman langoeren ook een kleintje geboren. Het is voor het eerst dat deze soort, die in 2014 naar Apenheul kwam, voor nageslacht heeft gezorgd in het dierenpark. Alle baby’s zijn al direct te zien voor publiek.

Openingsactie

Apenheul blijft vernieuwen, zodat de bezoeker een uniek dagje uit kan beleven. Iedere keer weer. Niet voor niets is Apenheul verkozen tot Leukste uitje van Nederland. Dat viert het dierenpark met een grote openingsactie. Van 15 april t/m 15 mei mogen kinderen (3 t/m 12 jaar) voor slechts een tientje naar binnen, dus ook in de meivakantie.

 

 

Openingstijden

In 2016 is Apenheul van 15 april t/m 30 oktober dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Van 16 juli t/m 28 augustus is het park open van 9.00 tot 18.00 uur.

 

 

Comments are closed.