Schiphol-tulp gedoopt ter ere van 100 jarig bestaan

Gisteren hebben Bart Siemerink, directeur van de Keukenhof, en Jos Nijhuis, president & CEO van Schiphol Group, de Schiphol-tulp gedoopt op het panoramaterras op Schiphol. De luchthaven viert dit jaar haar 100-jarig bestaan en de tulp is speciaal voor het jubileum ontwikkeld.
schiphol-tulp-gedoopt

Triumph tulp

De Schiphol-tulp is geteeld door kweker G. Lubbe en Zoon uit Lisse. Het is een oranje Triumph tulp die 40 cm hoog wordt en bloeit in april. Dit jaar zijn de eerste 10.000 bollen volgroeid. Een beperkte aantal zal dit jaar op diverse evenementen als relatiegeschenk worden weggegeven. De komende jaren zullen er jaarlijks ongeveer vijfduizend bollen bijkomen. Vanaf 2017 zal de Schiphol-tulp te koop zijn, onder andere op Schiphol Plaza.

 

ZIE OOK: Met deze tips overnacht je voordelig op Schiphol

 

 

Comments are closed.