La Skieda: hét Telemark-event van de Alpen

In Livigno is de winter zeker nog niet voorbij. De hele maand april valt er nog veel te beleven in het hoog gelegen wintersportresort in de Italiaanse Alpen. Naast het bomvolle weekprogramma van ‘La Skieda’, hét internationale telemark-evenement dat van 2 t/m 9 april in Livigno wordt georganiseerd, profiteren voorjaarsskiërs vanaf 9 april tot het einde van het seizoen van een gratis skipas met het ‘Skipass free’-arrangement. Aan sneeuw geen gebrek, door de unieke geografische ligging zijn goede sneeuwcondities tot mei gegarandeerd.

 La Skieda - Hét Telemark-event van de Alpen

La Skieda – Hét Telemark-event van de Alpen

Met de huidige zeer goede sneeuwcondities en de lange zonnige dagen is wintersporten in Livigno in het voorjaar echt genieten. Bovendien ontvangen gasten die in de periode van 9 april tot 1 mei minimaal vier nachten in een partner hotel of zeven nachten in een aangesloten appartement in Livigno verblijven, gratis een skipas.

 

ZIE OOK: Livigno deze zomer het mekka voor mountainbikers

 

It’s La Skieda Time

Met het thema ‘Time’ organiseert Livigno van 2 t/m 9 april het internationaal Telemark evenement ‘La Skieda’, waarbij telemarkers van over de hele wereld naar de Italiaanse bestemming komen. Naast de traditionele activiteiten, staat er deze editie een nieuw event op het programma: ‘La Skieda Wild Time’.

 

 

La Skieda Wild Time is een tweedaagse begeleide tour door het ongerepte berglandschap. Er wordt overnacht in een berghut. In totaal staan er drie tweedaagse Wild Time excursies op het programma die allemaal in Livigno starten en eindigen.

Ook voor minder getrainde telemarkers of skiërs die de ‘skiën met losse hiel’-techniek willen leren, zijn er tal van andere leuke activiteiten. Zo kan je gedurende de week ski’s testen en telemark-lessen volgen. Vroege vogels maken een zonsopgangs-tour naar Passo d’Eira op 2209 m hoogte en wie van cultuur en gastronomie houdt, bezoekt typisch oude houten hutten in de Fedeira vallei. Op verschillende plaatsen vind je livemuziek en de sfeer is uitermate gezellig in het typisch Italiaanse dorp.

 

 

Comments are closed.