Livigno deze zomer het mekka voor mountainbikers

Livigno is deze zomer ‘the place to be’ voor bikers. Met de beste infrastructuur voor fietsers in alle disciplines, van e-bike en downhill tot freeride en families routes, zijn de mogelijkheden oneindig. Nieuw deze zomer is een 130 meter lange pumptrack fietscrossbaan in het centrum van Livigno. Op dit parcours verbeteren de allerkleinsten hun vaardigheden. Wie alle ‘skills’ al onder de knie heeft, kiest een van de vijf kabelbanen die gasten met hun fiets omhoog brengen. Met een verblijf in een van de zestien bike hotels of appartementen profiteren gasten van speciale voordelen zoals het bijwonen van workshops, wasservice voor zowel de fiets als kleding of krijgen zij korting bij de bike-winkels.

Foto: Bartek Wolinski

Mountainbiken in Livigno

Met twee bike terreinen, een Bike Skill Center en uitgebreide service voor mountainbike gasten is Livigno dé plek om deze zomer naar toe te gaan. In het dorp heeft het Bike Skill Center een 130 meter lange pumptrack gebouwd waar de kleine bike liefhebbers hun rijtechnieken kunnen verbeteren. Of ze gaan op pad met ervaren instructeurs om allerlei parcours te trotseren. Een dagkaart voor het Bike Skill Center kost € 8,- en is gratis voor gasten die verblijven in een van de bike hotels of appartementen.

 

ZIE OOK: Livigno is de beste freeride hotspot van Italië

 

De twee bike terreinen, Mottolino Bike Park en Mountain Park Carosello 3000, in de bergen van Livigno, bieden een breed scala aan talloze, goed onderhouden routes met verschillende moeilijkheidsgraden en prachtige landschappen. Ze lopen uiteen van makkelijke singletracks over bospaden tot snelle uitdagende afdalingen met verschillende hoogtes. In het Mottolino Bike Park is ook een jump area gevestigd waar freeriders hun nieuwste flips en spins te tonen. Verderop in het bos vinden fietsers uitdaging in het North Shore area met ‘KAT-walks, hangbruggen en kronkelende trappen. Voor wie nog wat lange een truc wil oefenen, is de Big Air Bag de perfecte plek.

Mountainbiken in Livigno ©ph_M_Toniolo-livigno

Mountainbiken in Livigno

 

 

Trail-architectuur

Aan de andere kant van Livigno, staat gasten een heel ander avontuur te wachten. Vanaf 11 juli opent Mountain Park Carosello 3000 haar paden. Gasten vinden hier geen steile of ruwe tracks, maar eindeloze routes door het berglandschap. De routes zijn ontworpen en aangelegd in samenwerking met de Duitse MTB legende Hans ‘No Way’ Rey en met een van de eerste en beste Duitse mountainbikers en ‘trail-architect’ Diddie Schneider. De trail ‘Coast to Coast’ verbindt de toppen van Carosello 3000 met de kabelbaan in het centrum van Livigno. De andere trail, die start bij de ‘Roller coaster’ trail, is een vier kilometer lange route met meer ‘fun’-factor.

Comments are closed.