Dit is het thema van de Wereldhavendagen 2016

Vandaag is het thema van de Wereldhavendagen 2016 onthuld: The Smartest Port. “Op vrijwel elk aspect draait de haven van Rotterdam mee in de wereldtop”, aldus Sabine Bruijnincx, directeur van Stichting Wereldhavendagen Rotterdam.
oad-bus-wereldhavendagen-2016

“Dat maakt het niet alleen een geweldige leerschool, er zijn ook volop mogelijkheden en support voor innovators om te slagen. Bijvoorbeeld op het gebied van containers, (petro)chemie, offshore, spoor en (break)bulk, maar ook als het gaat om circulariteit of het internet of things. Innovatie stroomt door stad en haven. Dit maakt Rotterdam niet alleen één van de grootste havens ter wereld maar ook de slimste. Op 2, 3 en 4 september zullen honderdduizenden bezoekers uit Nederland, maar ook van ver over de grenzen, dit mee gaan maken als ze een kijkje achter de schermen komen nemen.”

Programma

Het programma is volgens Bruijnincx nog volop in ontwikkeling. Wat echter wel duidelijk is, is dat het evenement wederom grootser van opzet wordt. “We betrekken dit jaar ook de Rijnhaven er veel meer bij, waar volop nautische demo’s zullen worden gegeven.” Het ‘uitdijen’ naar Katendrecht zet ook voort. “Ook daar komen fors meer activiteiten dan vorig jaar.”

 

ZIE OOK: Neem een kijkje in de haven van Vlissingen

 

Mijn Wereldhavendagen (Mijn WHD)

Geheel in lijn met het thema van dit jaar wordt het evenement zelf ook ‘smarter’. Zo wordt de online Mijn Wereldhavendagen-toepassing gelanceerd. Hiermee krijgen gebruikers heel overzichtelijk op hun computer of mobile de activiteiten en excursies van de Wereldhavendagen gepresenteerd en kunnen zij zo makkelijk hun persoonlijke WHD-programma samenstellen.

 

 

Samenwerking Oad

Ook slimme nieuwe mogelijkheden biedt de samenwerking met Oad, die dit jaar van start gaat. Vanuit alle windstreken rijden op zaterdag en zondag luxe Oad-bussen naar de Wereldhavendagen. Van Groningen tot aan Middelburg en van Alkmaar tot aan Eindhoven. Geen parkeerzorgen en geen stress en dus optimaal genieten van de Wereldhavendagen. Er zijn vier verschillende arrangementen beschikbaar.

Comments are closed.